The Witcher TV Serija

novice

18.05.2017.

The Witcher TV Serija

Jedna od najpoznatijih video igara "The WItcher" konačno dobija i svoju TV seriju.

TV adaptacija sage Andrzej-a Sapkowskog "The WItcher" je trenutno u fazi "kreiranja" od strane jednog od najistaknutijih imena u svetu filma i serija; Netflix-a. Sapkowski je napisao osam knjiga o "witcherima", a najpoznatiji među njima je glavni junak video igara: Geralt of Rivia i njegova misija da spasi svet od čudovišta i utvara koje terorišu narod i prete stabilnosti i miru sveta. "Witcheri" su pojedinci koji su od malih nogu trenirani kako bi se kod njih pojavile određene "super-moći" koje im pomažu u borbi sa čudovištima. Sapkowski je, moglo bi se reći, oduševljen što je baš Netflix odlučio da njegovo delo, njegov zamišljeni svet prenese i na "male ekrane". Naime Sapkowski će tokom produkcije imati ulogu kreativnog konsultanta, a takođe je navedeno da Netflix neće praviti puno promena u odnosu na originalni materijal što se autoru jako dopalo jer je proveo više od 30 godina na stvaranju čitavog jednog sveta.

Osim toga da će serija da se snima ništa drugo nije otkriveno. Niti ko bi mogao da glumi u seriji, niti kada se počinje sa produkcijom, a kamoli kada možemo da očekujemo premijeru serije i u kom formatu ćemo imati prilike da je gledamo. Ostaje samo da se pitamo... ko bi bio dobar u ulozi "witcher-a"? Moj glas bi otišao ili Mads MIkkelsen-u koga smo imali prilike da vidimo u ulozi "badass" junaka/antijunaka u Doctor Strange i Casino Royale ili Christpoher Lambert-u koga svi pamtimo kao neustrašivog "gorštaka" iz kultne franšize sa kraja 20-og veka Highlander, Highlander II: The Quickening.

Šta vi mislite ko bi bio savršen za ovu ulogu?

 • Komentarji (6)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Gargahell
  member
  19.05.2017. 19:58
  Ako bi birao između Madsa MIkkelsena i Christophera Lamberta izabrao bi Mikkelsena, kao prvo bio je odličan u Hannibal-u a drugo malo je i sličan glavnom junaku Geraltu of Rivia iz igara i knjiga (malo make-up ožiljaka, sijedo-bijela kosa i eto ga). A Lambert bi možda bio dobar prije 15-ak godina, a sada u svojoj šestdesetoj je ipak malo prestar za takvu ulogu.
 • silent_passenger
  Senior translator
  18.05.2017. 14:44
  Zar nije bila prije 10 ili tako nešto godina originalna poljska serija?Doduše, ne baš pretjerano dobra, ali...Ineč - ne vjerujem u realizaciju jer vidim da na imDb čak nisu naveli ni producentsku kuću tako da je ovo vjerojatno više špekulacija nego realno.
 • gabi-voga
  member
  18.05.2017. 13:26
  Alexander Skarsgård