BaekdusanPogledaj trailer!
Ocena uporabnika
Tako-tako
6,2
Baekdusan

Leto:

2019

Zvrst:

akcija, znanstveno-fantastični, srhljivka, pustolovski

Trajanje:

130 min

Režija:

Lee Hae-jun
, Byung-seo Kim

Scenarij:

Joon-hyung Lim
, Jeong-deok Kwak
, Lee Hae-jun
, Byung-seo Kim
, Tae-Yoon Kim


Glavne vloge:


Jeon Do-yeon
  >  Sun-hwa
Robert Curtis Brown
  >  Ambassador Wilson
Lee Byung-hun
  >  Lee Joon-Pyeong
Lee Kyung-young
  >  General Choi
Yang Dae-Hyeok
  >  Situation Agent Room 2
Si-Won Cha
  >  Member of military headquarter
Anupam Tripathi
  >  Seal Team
Kwang-il Choi
  >  President
Seok-Hyun An
  >  Village boy
Ha Jung-woo
  >  Jo In-Chang
Jeon Hye-jin
  >  Jeon Yoo-Kyung
Ma Dong-seok
  >  Kang Bong-Rae
Sin-cheol Kang
  >  First Lieutenant Han
Jo Han-chul
  >  Colonel
Jai Day
  >  US Navy Seal Commander Philips
Michael Ray
  >  US General Michaels
Daniel Joey Albright
  >  Bocheon US Army Special Ops Solider
Bae Suzy
  >  Choi Ji-Young
Amy Aleha
  >  News Anchor
Amy Aleha
  >  Officer Amy
Ja-Yeon Ok
  >  Sergeant Min

Povzetek:


Neaktivan od 1903. godine, vulkan na Baekdu planini, na granici između Kine i Severne Koreje, iznenada proradi. Pod opasnošću od trenutne erupcije, ujedinjuje se grupa spasilaca iz Severne i Južne Koreje. Zajedno, oni moraju da preduprede posledice katastrofalne nesreće koja se nadvila na Korejski zaliv...

Obdelal/la:

IgaBiva
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (5)
  • Geukhanjikeob

    Geukhanjikeob (2019)

    kriminalka, komedija, akcija

    Pripadnici jedinice za borbu protiv narkotika, infiltriraju se u restoran brze hrane, da bi postavili zamku članovima organizovane bande koja se tu krije. Međutim, stvari krenu nepredviđenim tokom...
  • Beomjoidosi

    Beomjoidosi (2017)

    kriminalka, akcija, srhljivka

    Po resničnih dogodkih posnet film prikazuje seulske detektive, ki poskušajo zagotoviti mir med prebivalci, medtem ko se dve tolpi spopadeta med seboj za ozemlje in s tem povzročita nemire v soseščini.
  • Beomjoidosi 2

    Beomjoidosi 2 (2022)

    kriminalka, akcija

    V nadaljevanju filma The Outlaws (Izobčenci) iz leta 2017 spremljamo detektiva Ma Seok-doja, ki se tokrat odpravi v tujo državo, da bi pomagal izročiti osumljenca. Vendar med svojo potjo odkrije...
  • Doo namja

    Doo namja (2016)

    kriminalka, akcija

    4 runaways trying to survive and make ends meet struggle day by day. Enter Ma Dong-Seok. He tried to help but they took advantage of the wrong guy. So it's the classic mistake of wrong guy at the...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    11.12.2022. 17:55
    Meni pa zabavan, za film katastrofe mahom i ne (preterano) očekivani tok priče, ipak je naglasak na akciji, nešto humora, nije u strogo "survival" tonu kakav najčešće zna biti u ovom tipu filmova. Ma Dong-seok kao naučnik LOL...pa, kada je mogao Marky Mark da bude profesor kod M.Night Shyamalana, zašto ovaj ne bi bio to ovde. Dva pa glavna junaka i njihovo putešstvenije kroz Severnu Koreju i sve moguće blesave situacije su ono što daje šarm ovom filmu, uz bome i nešto zbilja bombastičnih scena, samo otvaranje filma, tačnije prvi udar zemljotresa na ulicama Seula je meni napolitankica. Film sam po sebi, šta znam, teško da je kakva baš epopeja za nepropustiti, nisam očekivao, rekoh, pravac kojim se kreće, no mimo toga zapravo i nema većih iznenađenja, prosto (mi) je bio zabavan. Malo li je na ovu krizu. Zadovoljan sam, najkraće.


  • bgvracar
    Senior translator
    01.06.2020. 22:08
    Osrednji sci-fi, post-apokaliptični film. Sve je to već viđeno u američkim blokbasterima na istu ili sličnu temu. Šablon je poznat: ide prvo ekološka katastrofa, pa onda tim specijalaca koji treba da izvadi stvar, pa onda raznorazne vojne formacije i bande koje vršljaju po razrušenim gradovima, tim se polako osipa (ginu jedan po jedan) dok ne ostanu glavni lik i bad guy koji im čas pomaže, čas odmaže. Na kraju se neko uvek žrtvuje za opšte dobro... itd, itd.

    Očekivao sam više od ovog filma. Primetio sam da Korejanci prave dosta slabije filmove čim se zakače za amerikanizovane matrice. Dok se drže sopstvenih, originalnih scenarija koji su više svojstveni njihovoj kulturi i mentalitetu, stvari idu u znatno boljem pravcu.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    31.05.2020. 23:36
    Da bi spriječili razornu erupciju netom probuđenog vulkana, južnokorejci se odluče ukrasti nuklearnu bombu iz Sjeverne Koreje jer oni svoju nemaju, a koja će kontroliranom eksplozijom otpustiti tlak u grotlu vulkana. Tako nešto.

    Pa će tu bit bezbroj klišeja iz filmova katastrofe kao da ih se namjerno stavlja. Potres koji se nije imao kad dogoditi nego kad je lik u sred prometne gužve. Trudna žena kojoj se zaglave vrata od auta baš kad krene vodeni val. Špijun koji upropasti planove. Američka vojska koja omete operaciju taman kad se činilo... Ček ček. Američka vojska nije svjetski spasilac?! Gdje nestadoše klišeji?

    Da će u film katastrofe od kojega se nema šta puno očekivati netko dodati toliko humora i šarma, e to je ono neočekivano.
    I da uz to neće svaka scena biti iritantne majklbejovske eksplozije. Baš zato valja oprostiti stvari koje su realno potpuno nemoguće.

    Gledati definitivno, najbolje u društvu.
    Preskočiti ako ste amerikanac. Ili kinez, ni njih se nije poštedilo. :)

    Napomena:
    Ako gledate sa prijevodom od Terorista koji ga je opet odradio izvrsno, a niste na ti sa žargonizmima, trebat će vam:
    JoxerTM2020-05-31 23:49:45

{{message}}

{{item.title}}