Killer calibro 32

Film

akcija, romantični, vestern (1967)

Killer calibro 32

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
6,5
Killer calibro 32

Naslov:

Ubojice velikog kalibra

Leto:

1967

Zvrst:

akcija, romantični, vestern

Trajanje:

87 min

Režija:

Alfonso Brescia

Scenarij:

Lorenzo Gicca Palli


Glavne vloge:


Silvio Bagolini
  >  Old Man (as Stephen Wilde)
John Bartha
  >  Parker
Michael Bolt
  >  Carruthers (as Mike Bolt)
Andrea Bosic
  >  Averell (as Andrey Bosic)
Nello Pazzafini
  >  Fitch (as Red Carter)
Hélène Chanel
  >  Dolly (as Sherill Morgan)
Alberto Dell'Acqua
  >  Spot Averell (as Cole Kitosch)
Mirko Ellis
  >  Sheriff Bear
Peter Lee Lawrence
  >  Silver
Valentino Macchi
  >  Young Man in Coach (as Robert Steevenson)
Massimo Righi
  >  Jud (as Max Dean)
Lucy Scay
  >  Janet (as Lucy Skay)
Agnès Spaak
  >  Betty (as Agnes Spaak)
Gregory West
  >  Ramirez
John Taylor
  >  Bellison

Povzetek:


Plaćeni revolveraš zvan Mr. Silver (P. Lee Lawrence) elegantan je mladić koji se u poslu vodi vlastitim moralnim kodeksom, koji koristi isključivo srebrne metke i koji radi za različite klijente, od siromašnih meksičkih radnika kojima smeta sadistički poslodavac do vlasnika saluna koji se žele osloboditi bandita. U revolveraškim obračunima Mr. Silver uvijek čeka da protivnik prvi potegne kolt, tako da se uvijek može opravdati samoobranom. Uglednom gospodinu Averellu (A. Basic), vlasniku banke iz jednog malog grada, već duže vremena probleme zadaje banda predvođena nemilosrdnim Fitchem (N. Pozzafini), koja učestalo pljačka poštanske kočije. Nakon što banda tijekom posljednje akcije pobije sve putnike jedne kočije, bankar Averell odluči upravo Mr. Silvera angažirati za eliminaciju razbojnika. Mr. Silveru će u akciji pomoći i okretni Spot (A. Dell´Acqua), a tu je i privlačna Dolly (H. Chanel), kći jedne od žrtava iz posljednje pljačke.

Dinamičan i atraktivan špageti vestern redatelja Alfonsa Brescie (Kolt je moj zakon, Rat jednog robota), rutinera u čijem opusu dominiraju žanrovski srodni naslovi, akcijski SF i drame realizirane u skromnim B i C-produkcijama, zapletom je derivativno, ali ležerno, nepretenciozno i zabavno ostvarenje. Zajednička obilježja špageti vesterna, realiziranih niskim proračunima i mahom na talijanskom jeziku, s talijanskim redateljima, u talijanskim filmskim studijima Cinecitta, na Sardiniji i na lokacijama u španjolskoj pustinji u pokrajini Almería, prepoznatljiva su po prenaglašavanju općih mjesta, mitskih odrednica i žanrovskih konvencija vesterna, nerijetko minimalističkom redateljskom prosedeu i čestim posezanjima za hipertrofiranim nasiljem. Demitologizacija i dekonstrukcija izvorno američkog filmskog žanra pritom su dijelom provođene namjerno, a dijelom su se javile kao posljedica rada u europskim (neameričkim) kulturama i uz skromne proračune. I današnji je film tipični predstavnik špageti vesterna, djelo koje odlikuju atraktivne akcijske sekvence, smirena režija, zgodno umetanje elemenata whoduneita i raspoložene glumačke interpretacije. U glavnoj ulozi nastupa P. Lee Lawrence (Dan nasilja, Crni ljepotan), jedan od epizodista kultnog Leoneova naslova "Za dolar više" koji je od tumora na mozgu umro vrlo mlad u dobi od svega 29 godina.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji
  • I giorni della violenza

    I giorni della violenza (1967)

    drama, vestern

    Građanski rat u Americi. Sever protiv Juga. Država Misuri koja je bila deo juga zbog geografskog položaja, kao i tradicije, nije mogla da se pridruži Konfederaciji, već je bila južnjačka država...
  • Per 100.000 dollari t'ammazzo

    Per 100.000 dollari t'ammazzo (1967)

    vestern

    Priča o dva polubrata na različitim stranama zakona. Jedan je lovac na glave, drugi je šerif...
  • John il bastardo

    John il bastardo (1967)

    vestern

    A cynical seducer of women discovers he is actually a son of a wealthy Mexican landowner.
  • El sabor de la venganza

    El sabor de la venganza (1964)

    vestern

    Trojica braće potpuno različitih karaktera, odlučuje da osveti oca. Iako ih vezuje krvno srodstvo i isti cilj, oni odlučuju da se razdvoje i da svako samostalno sprovede svoj plan u delo.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}