Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Bliže se predsednički izbori

novice

08.02.2018.

Bliže se predsednički izbori

Najgledaniji film prethodne nedelje u Češkoj bila je jedna komedija - društveno angažovana, kako to samo u ovoj zemlji znaju da naprave. 

Film Prezident Blaník zaradio je 438.288 dolara u premijernoj neelji prikazivanja, nadmašivši tako Coco (268.461 dolara) na drugom i Jumanji: Welcome to the Jungle (199.262 dolara) na trećem mestu po gledanosti i zaradi. Paralelno s češkom satiričnom komediom, u češke bioskope dospeo je i američki kandidat za "Oskara" Phantom Thread, ali je on doživeo popriličan debakl, zaradivši samo 21.064 dolar u premijerno nedelji i plasiravši se tek na 12. mesto po gledanosti.

Prezident Blaník jeste film o Tondi Blaniku, jednom od najpoznatijih lobista u zemlji, koji, jednog dana odluči da mu je dosta da radi za druge, pa se upušta u trku na predsedničkim izborima. Shodno životnom iskustvu, on primenjuje poznatu strategiju - obećava narodu sve i svašta. Tako, na primer, obećava da će svaka porodica dobiti putera koliko želi, kako bi prikupio 100.000 potpisa potrebnih da istakne kandidaturu za predsednika. Međutim, njegov asistent ne stigne da isporuči sve potpise na vreme, pa Tonda Blaník mora da primeni drugu strategiju da bi spasio svoju zemlju. 

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}