Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Novi SF iz Amazona

napovedi

22.02.2018.

Novi SF iz Amazona

Pred nama je ekranizacija još jednog SF bestseler romana. U pitanju je delo Consider Phlebas koje je napisao škotski autor Iain M. Banks, prvobitno objavljenog 1987. godine.

Amazon Studios kupio je svetska prava za ekranizaciju romana, prvog iz serija o utopijskom svetu poznatom kao “Kultura”, tehnološki veoma naprednom i progresivnom društvu, i ratu koje vodi protiv "Idiranskog carstva", duboko religoiznom društvu koje nastoji da zavlada galaksijom. Glavni lik, a ujedno i negativac u seriji jeste plaćenik po imenu Horza, koji ima sposobnost "menjanja likova", a unajmljen je od strane "Indiranaca" da pronađe artefakt veštačke inteligencije "Kulturijanaca", koji se nalazi na nekoj "zabranjenoj" planeti.

Za adaptaciju romana i scenario zadužen je Dennis Kelly (Black SeaUtopia...). Iain M. Banks preminuo je 2013. godine, a napisao je još devet romana u serijalu, od kojih svaki priča zasebnu priču. Tako, da ako se serija pokaže uspešnom, Amazon će verovatno krenuti i u ekranizaciju ostalih knjiga.

 

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}