Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Kineski "Brusterovi milioni"

novice

30.07.2018.

Kineski "Brusterovi milioni"

Ni Kineze nije mimoišla moda pravljenja filmova po uzoru na neka uspešna dela ostalih kinematografija! A, i zašto bi, ako već takva praksa donosi pare...

Kao što se i pretpostavljalo, premijera komedije Xi hong shi shou fu izazvala je pravi potres na blagajnama bioskopa najmnogoljudnije zemlje sveta. Uprkos tome što su mnogi prigovarali da ovaj film, zapravo, radi na promovisanju nekih ne baš poželjnih "zapadnih vrednosti" (kao što je, na primer, materijalističko-konzumeristička trka za lovom), gledaoci su pohrlili u dvorane, donevši kineskoj verziji kultne komedije iz 1985. godine - Brewster's Millions - čak 131 milion dolara u premiernoj nedelji prikazivanja. 

Dakle, Wang DuoYu je gubitnik u životu i golman u nižerazrednoj ekipi. Nije znao da je imao bogatog ujaka na Tajvanu, koji je upravo preminuo. A, da bi testirao da li Wang zna vrednost novca, ujak mu je ostavio u amanet da legalno potroši bilion juana u roku od 30 dana. Nije dozvoljeno ni da Wang kupi bilo šta, što bi mu nakon tog vremena ostalo u posedu. A, ako uspešno položi test, naslediće ujakovu zaostavštinu vrednu 30 biliona juana. Pri tom, Wang ne sme nikome da kaže koje su mu stvarne namere dok troši "probnu" sumu. A, mora da se nosi i sa zlim poveriocima koji nastoje da njima pripadne ujakov imetak... 

Koliko je ovaj film nadmašio sve ostale po popularnosti u Kini, a samim tim može da se kaže i uopšte, svedoči i podatak da je, recimo, Mission: Impossible - Fallout do sada zaradio "samo" 92 miliona dolara od prikazivanja van Severne Amerike, odnosno 153,5 miliona dolara ukupno. 

Imamo li to "derbi", za koji nismo ni slutili?

  • Komentarji (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    04.08.2018. 22:38
    Nije to, bar po opisu, ni blizu originalu. U originalu pokojni Ričard Prajor saznaje da mu je deda belac ostavio pare. Za početak je dovoljno, kako će biti na kraju znaću kad i ako odgledam kinesku verziju.
;

{{message}}

{{item.title}}