Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Film o čuvenim komičarima zatvara London Film Festival

napovedi

03.08.2018.

Film o čuvenim komičarima zatvara London Film Festival

Predstojeći 62. London Film Festival, koji će se održati od 10-21 oktobra, zatvoriće film o čuvenom komičarskom paru, koje smo svi voleli. U pitanju je biografski film koji govori o tome kako su Stan Laurel i Oliver Hardy postali to što jesu, a to će, ujedno, biti i njegova svetska premijera.

Film Stan & Ollie fokusiran je na putovanju dvojice glumaca kroz Britaniju i Irsku, odnosno njihovoj "oproštajnoj turneji". Jer, uprkos ogromnom pritisku da stalno nastupaju, par je uživao podršku svojih supruga, ali i veliku naklonost publike, pa su želeli da svoju ljubav prema glumi nesebično podele sa što većim brojem ljudi.

Glavne uloge u filmu tumače John C. Reilly i Steve Coogan, a kao njihove supruge Lucille Hardy i Ida Laurel, nastupaju Shirley Henderson i Nina Arianda, dok je čuveni "pionir komedije" Hal Rouch - Danny Huston.

Film će u "preddistribuciju" širom Velike Britanije ići paralelno u vreme festivalske projekcije, dok je zvanična premijera zakazana za 11.1. sledeće godine.

Reditelj filma je Jon S. Baird (Filth), dok je scenarista Jeff Pope (dobitnik BAFTA i nosilac nominacije za "Oskara" za film Philomena).

Inače, predstojeći London Film Festival biće otvoren filmom Widows, čiji je reditelj Steve McQueen, a u kome glavne uloge tumače Viola Davis, Liam Neeson, Elizabeth Debicki i Daniel Kaluuya, što će biti i njegova evropska premijera.

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}