Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Najgledaniji filmovi u Južnoj Koreji

novice

21.08.2018.

Najgledaniji filmovi u Južnoj Koreji

Slično kao i u Kini, prethodne nedelje i u Južnoj Koreji dominirali su "domaći" filmovi, kada su u pitanju najgledanija ostvarenja. Od prvih pet mesta na top-listi, na čak prva tri nalaze se južnokorejska ostvarenja različitih žanrova, a tek poslednja dva rezervisana su za aktuelne holivudske hitove. 

Na prvom mestu po gledanosti, ali i zaradi, nalazi se triler Mok-gyeok-ja. U premijernoj nedelji prikazivanja, priča o običnom čoveku koji sa svog balkona biva svedok ubistva i, potom, grozničavo nastoji da zaštiti porodicu od počinioca zlodela, zaradio je 10,6 miliona dolara.

Na drugom mestu nalazi se špijunska drama Gongjak, o obaveštajcu koji je regrutovan da radi za Severnu Koreju i od Kine ukrade neophodne informacije za nastavak rada na nuklearnom programu svoji novih poslodavaca. Ovaj film zaradio je 6,3 miliona dolara prethodne nedelje, odnosno 31,1 miliona dolara ukupno, nakon 14 dana prikazivanja.

Na trećem mestu nalazi se jedno avanturističko-fantasy ostvarenje. U pitanju je veliki hit Sin-gwa ham-kke: In-gwa yeon, ujedno prva južnokorejska franšiza za čije je sve filmove pojedinačno prodato više od 10 miliona karata. Prvi film u seriji, Sin-gwa ham-kke: Jwi-wa beol, snimljen je 2017. godine. Ovaj, drugi deo franšize prethodne nedelje zaradio je 5,05 miliona dolara, odnosno 84,5 miliona dolara nakon tri nedelje prikazivanja. 

Konačno, na četvrtom i petom mestu najgledanijih nalaze se holivudksa ostvarenja. Četvrti je mjuzikl Mamma Mia! Here We Go Again (2,42 miliona dolara prethodne nedelje, odnosno 12,2 miliona dolara za 14 dana), dok je peti The Meg (3,15 miliona dolara za pet dana prikazivanja).

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}