Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Nemački kandidat za Oskara i fantasy ep!

novice

02.09.2018.

Nemački kandidat za Oskara i fantasy ep!

Ovogodišnji nemački kandidat za "Oskara" u kategoriji "najbolji film vanengleskog govornog područja" biće triler koji se upravo prikazuje na 75. Venecijanskom filmskom festivalu. U pitanju je istorijska triler-drama Werk ohne Autor, čiji je reditelj Florian Henckel von Donnersmarck, koja govori o umetniku prebeglom na Zapad, a koji se seća dana i patnji provedenih pod nacističkim, ali i komunističkim režimom.

Istovremeno,, ovaj reditelj je najavio i da počinje s radom na adaptaciji fantasy-stripa “Thorgal”, što je projekat koji planira već duže vreme. Ovaj strip delo je koje su stvorili belgijski autor Jean Van Hamme i Poljak Grzegorz Rosiński, a govori o hrabrom ratniku koji je odrastao sa Vikinzima, , nakon što je, usled nesreće, "stigao" na Zemlju kao vanzemaljska beba!

Po kompleksnosti, Florian Henckel von Donnersmarck upoređuje ovaj projekat s serijom Game of Thrones, želeći da stvori ep koji bi "teško mogao da bude ispričan u filmskom formatu". Zato se i odlučio na TV-seriju, koja bi se snimala pod okriljem minhenskog Pergamon Film

Zanimljivo, zar ne?

 

  • Komentarji (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    03.09.2018. 04:33
      Vikinga Supermena neću da komentarišem.

      Nemci su imali odličan film Im Labyrinth des Schweigens (2014) koji je bio njihov kandidat za Oskara. Takođe se bavio nacizmom i koliko me pamćenje služi, autor je bio realan koliko je to bilo moguće. Nije nimalo štedeo posleratne Nemce koji su mirno živeli pored monstruma koji su u konclagerima bebabama razbijali glave o zid. Možda je razlog to što je reditelj bio Italijan.

      Režiju ovogodišnjeg potencijalnog kandidata za Oskara potpisao je pravi švaba i biće mi zanimljivo za videti kakav je njegov stav. Sumnjiv mi je odmah u startu jer u opisu piše kako je glavni junak pobegao od nacoša i kako je patio pod njihovim i komunističkim režimom. Kako je mogao da pati ako je pobegao iz Nemačke je pitanje koje ću, nadam se, dobiti odgovor u filmu. Nije tajna da su iz nacističke Nemačke bežali svi koji su mogli. Tomas Man je bio jedan od njih, Ajnštajn takođe. Bila je to časna manjina kojoj nije pasirao demokratski izabran hitlerov režim i ideologija, manjina kojoj, bar se nadam, pripada i reditelj.
    Stole Haringa2018-09-03 05:31:58
;

{{message}}

{{item.title}}