Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Francuska odlikovala južnokorejskog reditelja

novice

07.10.2018.

Francuska odlikovala južnokorejskog reditelja

Kim Jee-woon je primio orden za doprinos umetnosti, na svečanosti organizovanoj tokom filmskog festivala u Pusanu, koji ove godine traje od četvrtog do 13. oktobra.

Ovaj južnokorejski reditelj do sada je višestruko nagrađivan za svoj rad, a njegovi filmovi proglašavani su za najbolje na najrazličitijim filmskim festivalima, od onih u Aziji, pa do onih u Evropi. Možda i najpoznatije ostvarenje mu je vestern (!) iz 2008. godine - Joheunnom nabbeunnom isanghannom - prikazan i na Kanskom filmskom festivalu.

Prvi fim režirao je 1998. godine, a to je bila neobična horor-komedija Choyonghan kajok. Poznat je kao autor "neobičnih" žanrovskih ostvarenja, među kojima se nalaze i sportska komedija Banchikwang (2000), horor Janghwa, Hongryeon (2003), akcioni Dalkomhan insaeng (2005)...

Godine 2013. imao je i debi u Holivudu, snimivši The Last Stand, u kome je glavnu ulogu tumačio Arnold Schwarzenegger!

Godine 2016. režirao je i špijunski triler Mil-jeong, koji mu je doneo 12 nagrada na različitim svetskim festivalima, a ove godine imao je i premijeru SF filma [MovieID=3124801], snimljenog po motivima japanske anime Jin-Roh: The Wolf Brigade!  

 

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}