Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Kolumbijski road-movie osvojio Black Nights Film Festival

novice

02.12.2018.

Kolumbijski road-movie osvojio Black Nights Film Festival

Film koji je režirao Ruben Mendoza - "Wandering Girl" ("Niña Errante") proglašen je za najbolji na Black Nights Film Festival in Talinu, u Estoniji, održanog od 16. novembra do drugog decembra.

Ovaj neobičan film govori o putovanju dugom 1.500 kilometara kroz Kolumbiju, koje preduzimaju četiri polusestre, a koje su se prvi put srele nakon što im je preminuo otac. One na put kreću da bi najmlađu od njih ostavile kod tetke koja treba da se brine o njoj.

Producent Daniel Garcia izvavio je povodom ovog trijumfa: "Tako smo ponosni, jer je ovo prvi put da neki latinoamerički film dobije Grand Prix ovog festivala". Osim plakete pobednika, autori su nagrađeni i novčanom nagradom od 10.000 evra. 

Čak 75 odsto filmske ekipe ovog ostvarenja činile su žene. Samo Carolina Ramirez, poznata TV-glumica i "najmlađa sestra" Sofia Paz (koja glumi u pozorištu od svoje 12. godine), nisu naturščici izabrani na kastingu na kom je bilo prijavljeno više od 4.000 devojaka! "Kada smo konačno izabrali 'glumice' bile su zajedno i vežbale naredna dva meseca, tako da se vidi 'hemija' između njih", izjavio je Mendoza. 

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}