Posljednji Srbin u Hrvatskoj

novice

08.01.2019.

Posljednji Srbin u Hrvatskoj

Zakazana premijera za 28.02.2019. u Hrvatskoj!

Horor-komedija koju je režirao Predrag Ličnina, govori o suživotu Srba, Hrvata i - zombija!  

Hrvatska, sedam godina nakon bankrota. Mala grupa bogatih još je bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na svetskom nivou vodi se još veća borba – voda je postala dragocenija od nafte. Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju da zarate, osvoje, unište, pa čak ni da ubace zombi-virus. Zagrebačkog bonvivana Miću (Krešimir Mikić), a čija je dnevna rutina zacrtana negde između salona za masažu, restorana i bioskopa u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović), zombi-epidemija zateći će potpuno nespremnog, ali će hrabro krenuti u Odiseju praćen svojom filmskom heroinom i probijaće se kroz svet zombija sa jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživeti. Epizodni likovi su Slovenci i Bosanci, nemački doktor, italijanska aktivistkinja i američki general.

Ličini je ovo prvi dugometražni igrani film, a isti je snimljen u koprodukciji hrvatske Kinorama i srpske kuće Art & Popcorn, dok su podršku pružili Hrvatski audiovizuelni centar i Filmski centar Srbije.

Da li smete da gledate nešto ovako?

 • Komentarji (15)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • beogradski
  eXtreme member
  10.01.2019. 18:48
  Ako si se našao uvređenim Bulvay, a zaista nisi ima razloga, ja se izvinjavam, jer nisam ti tražio da pišeš latinicom nego samo onako pitao, a btw, nick ti je latinicom a textovi ćirilicom, to mu dođe kao neki mix kad piše PTC ćirilicom a lupe HD latinicom. I da, ima i ona poznata ''šta je pisac hteo reći'' )
 • fAzazel
  Administrator
  10.01.2019. 15:50
  Klikamo mi kvalitetno, ali su recenzije...
 • IgaBiva
  eXtreme member
  10.01.2019. 14:50
  Kvalitet klikova???