Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ovaj tekst je Shazam spoiler!

novice

16.03.2023.

Ovaj tekst je Shazam spoiler!

Dakle, ako se odlučite da pročitate ono što sledi, znajte da ćete se upoznati s spoilerom u vezi kraja filma Shazam!.

Ipak, mislimo da postoje mnogi kojima treba objasniti šta se, zaista, desilo u postcredit sceni ovog filma.

Pa, ovako... (prekinite čitanje ako ne želite spoiler!!!)

Scena je sledeća: Mark Strong, kao glavni nevaljalac u filmu, nalazi se u zatvoru. Svoju ćeliju išarao je mističnim simbolima, kojima želi da ponovo dozove poražene demone. To mu ne uspeva, ali, iznenada, čuje misteriozni "metalni" glas, koji mu saopštava da "igra još nije gotova" i da će "oni vladati svetom". Kamera otkriva da taj glas pripada malenom biću nalik crvu!

I tu je kraj.

E, pa, taj "crv" jedan je  od najvećih Shazamovih neprijatelja ikada, superinteligentnog do srži zlog vanzemaljskog bića - mutantskog crva s telepatskim moćima po imenu Mister Mind.

Stvorili su ga Otto Binder i C. C. Beck, a prvi put se pojavio 1943. godine u 26. broju stripa “Captain Marvel Adventures” (tada je Shazam još zvan Captain Marvel, što nikakako nema veze sa onim iz Marvelovih stripova). Tokom sledeće dve godine, Shazam i Mister Mind redovno su se sukobljavali (u stripovima), a ovo biće postalo je deo zločinačke družine nazvane "The Monster Society of Evil" ("Monstruozno zločinačko udruženje", u slobodnom prevodu).

E, sad još "veći" spoiler, pa oni koji su do sada čitali, sad mogu stvarno da prekinu, ako ne žele da saznaju kako je nazi Master Mind okončao!

Ovaj zli "entitet" konačno je pobeđen u 46. broju “Captain Marvel Adventures”, objavljenom 1945. godine. Mister Mind je izveden pred sud, na kome je Captain Marvel/Shazam bio tužilac. Ispostavilo se da je Mister Mind ubio stotine hiljada ljudi, čak je i njegov branilac dao otkaz. Presuda je bila - pogubljenje na električnoj stolici! Tako je i učinjeno, a zločinačko telo je balzamovano i stavljeno u muzej!!!

Da li nas sve to čeka i u budućim filmovima?

Ipak, kada je DC Comics odlučio da "oživi" Shazama, tokom ranih 1970-tih, isto se desilo i sa Mister Mindom. Od tada su njih dvojica u neprekidnom sukobu...

A, recenziju filma pročitajte ovde: Shazam! - Ako zamislimo da smo deca......

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}