Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Martin piše pravi kraj Game of Thrones

novice

21.05.2019.

Martin piše pravi kraj Game of Thrones

Poslednju epizodu čuvene serije gledalo je čak 19,3 miliona ljudi, što je apsolutni rekord.

Ipak, mnogi fanovi su apsolutno i nezadovoljni načinom na koji je fantasy saga okončana.

Da li ste potpisali Game of Thrones peticiju?

Takva ozlojeđenost potaknula je i autora istoimenih knjiga George R.R. Martin da reaguje. Jer, on "ovakav" kraj nije napisao!

"Završiću pisanje poslednje knjige... samo me ne pitajte kad", izjavio je. "Pišem. Zima dolazi. Rekao sam vam, odavno... tako je kako je. 'The Winds of Winter' veoma kasne, znam, ali knjiga će biti urađena. Neću da kažem kad. Pokušao sam to ranije, ali nisam bio zadovoljan... ali, završiću i tada će uslediti 'A Dream of Spring'.

Da li vam je sad nešto jasnije?

Da podsetimo, prvih pet sezona Game of Thrones bile su adaptacije Martinovih romana. Ali, osnova za petu sezonu “A Dance With Dragons”  objavljena je 2011. godine, dok je prva sezona serije još bila u realizaciji, a Martin nije završio “The Winds of Winter” pre nego što je početa produkcija šeste sezone serije. Zbog toga su poslednje tri sezone serije morale da "krenu svojim putem"... 

Događaji u sezonama šest, sedam i osam, zasnovani su na beleškama koje je Martin dao producentima, a među kojima se nalazi i ona o tome kako treba serija da se završi, odnosno ko treba konačno da sedne na presto Westerosa. Međutim, prema Martinu, ti "saveti" nisu baš totalno usvojeni...

“Kako će se završiti? Čujem da pitaju ljudi. Isti kraj kao i u seriji? Drugačiji? Pa... da. I, ne. Da. I ne. I da. I ne...", napisao je Martin zagonetno na Twitteru. "Očekujem da moje poslednje dve knjige budu oko 3000 strana da bi objasnio sve ono što sam do sada napisao. A, ako bude potrebno još strana i poglavlja, napisaću i njih". 

Ipak, najvažnija stvar koju fanovi žele da znaju jeste koji kraj će biti "validan" - onaj u knjizi, ili onaj u seriji? "To je smešno pitanje", odgovorio im je Martin. "Koliko dece je imala Scarlett O’Hara?”, aludirajući na heroinu klasika Gone with the Wind. "Šta kažete na ovo? Ja ću da pišem. Vi ćete da čitate. Zatim svako može da zaključi šta hoće i o tome diskutuje na internetu!"

Tako je tvitovao George R.R. Martin...

Šta mislite?

  • Komentarji (6)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • yolix83
    Translator
    23.05.2019. 14:54
    [QUOTE=Danilo-Naissus]
    Kako to pametni pisci rade? Pa lepo, nešto kao pilot knjiga.
    Podeli probranim bliskim i stručnim saradnicima, oni pročitaju i pohvale ili kritikuju tu verziju.
    Nije ni prvi ni zadnji put u svetskoj književnosti. A danas je to i lakše i brže da se uradi.

    Cenim ga da je Martin video koliki će uspeh imati serija.
    I mislim da je NAMERNO (svesno) pustio da se "deca" igraju u sezonama 6,7,8.
    Čekao je ovakvu i očekivanu reakciju publike.[/QUOTE]
    Rade to tako pisci, nije sporno. Ali Martin je uvijek govorio da je otpočetka imao viziju kako će se završiti i da to ne mijenja. Gledao sam ga na nekoj IT konferenciji šta li, gdje su mu postavljali pitanja sat vremena a on odgovarao. Jedno od pitanja je bilo da li promjeni išta kaf fanovi provale nešto, kako će nešto završiti , sudbina nekih likova  itd. Rekao je da mu fanovi konstantno šapuću u uho neke svoje teorije, i da nije bitno jesu li oni u pravu ili nisu. Nema ono, kao provalili su sad moram da promjenim. Gura svoju viziju i to je to.

    Knjige dosad nije završio zato što je lazy sack of shit.  LOL  Šalim se. I zato je reako da ima problema sa pisanjem. Inspiracija i to.
  • Boozywoozy
    The Legend Of
    23.05.2019. 13:37
    [QUOTE=adm1r] [QUOTE=Boozywoozy]Nek pise ćaći svom,mene viśe ne zanima.[/QUOTE]

    Ili: "Nek' mu je ćaća čita, hebo ga on!"
    [/QUOTE]

    Kad napise,kupicemo je da potpalimo rostilj ili da je metnem ispod stola da ne vaze.
  • adm1r
    Master translator
    22.05.2019. 22:36
    [QUOTE=Boozywoozy]Nek pise ćaći svom,mene viśe ne zanima.[/QUOTE]

    Ili: "Nek' mu je ćaća čita, hebo ga on!"
;

{{message}}

{{item.title}}