Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Escape from Pretoria najgledaniji u Južnoj Koreji

novice

08.06.2020.

Escape from Pretoria najgledaniji u Južnoj Koreji

Politički triler, zasnovan na istinitom događaju, najgledaniji je film u Južnoj Koreji i prethodne nedelje. Za četiri nedelje prikazivanja Escape from Pretoria je zaradio 1,2 miliona dolara, od toga skoro 184.744 dolara u prethodnoj nedelji. Treba napomenuti da se projekcije na velikom platnu još uvek "zahuktavaju" u mnogim zemljama, pa i u Južnoj Koreji, nakon dugovremenskog karantina zbog pandemije korone. 

Escape from Pretoria govori o begu dva politička zatvorenika iz Pretorije, u vremenu aparthejda u Južnoj Africi, 1979. godine. Tim Jenkin i Stephen Lee bili su osuđeni na najmanje osam godina zatvora, pod optužbom da su "proizveli i distribuirali 18 različitih pamfleta za potrebe zabranjenih organizacija". Tim Jenkin je 2003. godine objavio i autobiografsku knjigu "Inside Out: Escape from Pretoria Prison", koja je poslužila i kao inspiracija za ovaj film, snimljen u koprodukciji Velike Britanije, Australije, SAD i Južne Afrike.

Glavne uloge tumače Daniel RadcliffeIan HartDaniel Webber, a reditelj filma jeste Francis Annan.

 

  • Komentarji (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    09.06.2020. 15:51
    Skoro svaki "zasnovan na istinitom događaju" ima od mene mahanje. To je trebao biti žanr zvan "lako je bit general poslije bitke".

    Postoje međutim filmovi i serije prema stvarnim događajima, a koji su nedugo nakon prvog prikazivanja uzrokovali promjene u društvu. Ili novi, koji će hrabrošću da ih se snimi u vremenu kad se takvo što ne smije snimati, uzrokovati promjenu kad-tad.
    Dajte mi takve. A ne ove neke aparthejd komonvelt p. materine koje se tiču samo britanske kolonijalne gramzivosti.
    Vidjeli ste na vijestima da je razularena masa tek sad srušila spomenik u Bristolu nekakvom britanskom trgovcu robljem. Tek sad. Ma nek odjebu.
  • beogradski
    eXtreme member
    09.06.2020. 15:33
    Escapre from Pretoria bas obecava
;

{{message}}

{{item.title}}