Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Proglašen pobednik festivala u Udinama

novice

06.07.2020.

Proglašen pobednik festivala u Udinama

Ovogodišnji Far East Film Festival u Udinama, u Italiji, održan je u nešto drugačijem formatu nego obično - ovaj put online. Publika je glasala elektronskim putem za najbolje ostvarenje, a pobednik je kineska omladinska drama Shaonian de ni. U glasanje je bilo uključeno 25.000 ljudi iz 45 zemalja. Festival je trajao u periodu 26.06. - 04.07. ove godine.

Pobednički film koji je režirao Kwok Cheung Tsang jeste priča o tome kako se mladi Kinezi spremaju za prijemni ispit na svojim budućim fakultetima. Sudbina mnogih tinejdžera odlučuje se u ta dva dana. Nije neobično da sudbina i cele porodice zavisi od uspeha detea na ispitu.
Kao i ostali, Nian se fokusirala na pripremu prijemnog i ništa drugo joj trenutno nije važno. Njen školski drug počinio je samoubistvo, a i ona sama je žrtva zlostavljanja. Igrom sudbine, dolazi u kontakt sa sitnim kriminalcem po imenu Bei. Njih dvoje sklopiće neobičan pakt...

Drugo mesto po glasanju publike osvojila je malezijska kriminalistička drama Victim(s), o nepoznatom životu mladih na društvenim mrežama. To je film u kome ubičine i žrtvina majka saznaju nepoznate stvari o svojim sinovima. Teški izbori su pred njima. Ali, ono što nam se čini da su činjenice, tako jasno izrečene u medijima, ne mora neizostavno da budu i jedine istine...

Konačno, tajvanska komedija I WeirDO osvojila je treće mesto. Po-ching i Ching imaju opsesivno-kompulsivnu sklonost ka upotrebi smart-telefona. Oni su predodređeni jedni za drugo.Uostalom, ceo ovaj film i jeste snimljen mobilnim...

  • Komentarji (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • NaEdenCovekBratMu
    Administrator
    06.07.2020. 22:03
    [QUOTE=JoxerTM]
    Slika za I Weirdo na sajtu je potpuno promašena. Plakat izgleda ovako:

    Za Victim(s) prvi put čujem.

    Better Days se bavi zlostavljanjem (u školi) što mene puno ne zanima kao film jer čekam ko ozebao sunce Bully 2, nastavak Rockstarove ludosti.
    [/QUOTE]


    Plakat promenjen. Hvala. Smile
  • JoxerTM
    eXtreme member
    06.07.2020. 20:07
    Jel lanjski, filipinski?

    Filipinci su zadnjih nekoliko godina hit među filmofilima. Usuđujem se reći više zbog egzotike nego vještine. Ali tako su krenuli i korejci prije 20 godina mic po mic, a sad haraju i domaćim i svjetskim tržištem.
  • robin12345
    Senior translator
    06.07.2020. 19:24
    Pogledaj Sunod ako voliš horrore. Fotografija- boli glava. Naravno bio na na FEFF, no mislim da ga ima na Netflixu. Ja ga pogledao na FEFF-u.
;

{{message}}

{{item.title}}