Počelo snimanje postapokaliptične serije "Y: The Last Man"

napovedi

29.10.2020.

Počelo snimanje postapokaliptične serije "Y: The Last Man"

Konačno je počelo snimanje dugo najavljivane postapokaliptične serije "Y: The Last Man" pod pokroviteljstvom FX, a predviđene da se emituje tokom sledeće godine na Hulu streaming-kanalu.

Serije je zasnovana na poznatom stripu čiji su autori Brian K. Vaughan i Pia Guerra, a govori o doživljajima poslednjeg preživelog muškarca na Zemlji i njegovog nerazdvojnog prijatelja - majmuna! Naime, usled kataklizmičkog događaja uništeni su svi ljudi koji imaju Y-hromozom, osim našeg junaka koji je - transrodna osoba!

Glavnu ulogu u seriji tumačiće Ben Schnetzer (The GiantSaint JudyThe Grizzlies), dok će Diana Lane biti njegova majka. I sve ostale uloge u seriji pripadaju ženama, a glume Ashley RomansOlivia ThirlbyAmber TamblynMarin IrelandDiana BangElliot Fletcher, Juliana Canfield...

Serija će u prvoj sezoni imati deset epizoda.

 

 • Komentarji (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • baho
  Senior translator
  04.11.2020. 20:15
  [QUOTE=JoxerTM]Strip koje je dobro počeo, a onda postao čista besmislica. I ide u sezone umjesto kao miniserija. Ne mogu reći da me čudi.[/QUOTE]Onda sam, valjda srećom, ispratio samo početak...
  Mislim, ne zezam se... stvarno sam čitao nekih prvih 20-tak dijelova i bili su dobri...
 • new1
  Senior translator
  04.11.2020. 19:19
  Prije nekih 5 ili tu blizu mjeseci naiđem na strip Y- the last man (DC Vertigo) poveden gomilom dobrih kritika. Prvi album sam nekako izlistao, drugi do pola i dalje nije išlo. Iskreno, priča je toliko "ajme majko" da se jednostavno ne može "prožvakati". Previše je inficirana sa Walking dead koje u jednom trenutku netko od junaka u stripu i spomene kao paralelu.
  Za seriju sam siguran da ću je preskočiti ako ikako budem mogao, baš kao i ostatak strip serijala.
 • JoxerTM
  eXtreme member
  29.10.2020. 16:26
  Strip koje je dobro počeo, a onda postao čista besmislica. I ide u sezone umjesto kao miniserija. Ne mogu reći da me čudi.