Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Poznati ruski reditelj u Kanu

novice

18.05.2022.

Poznati ruski reditelj u Kanu

Uprkos tenzijama oko Ukrajine, na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu biće premijerno prikazan film Zhena Chaikovskogo čiji je reditelj uveliko nagrađivani Rus Kirill Serebrennikov.

U središtu ovog ostvarenja nalazi se burna veza između Petra Čajkovskog, najpoznatijeg ruskog kompozitora svih vremena, i njegove supruge Antonine Milijukove. Njegova odluka da promeni život venčanjem kako bi stao na kraj glasinama izazvala je ozbiljnu psihičku krizu. Kada je kasnije odlučio da se odvoji od svoje supruge, to je uništilo mladu ženu i na kraju je izludelo.

Serebrennikov, koji iza sebe ima veoma dobre i nagrađivane filmove poput Petrovy v grippeLeto(M)uchenikIzmenaYurev denIzobrazhaya zhertvu... trenutno snima i film Limonov: The Ballad of Eddie, u kome je glavni lik Eduard Limonov, "radikalni sovjetski pesnik koji je postao beskućnik u New Yorku, senzacija u Francuskoj i politički antiheroj u Rusiji". U glavnoj ulozi biće Ben Whishaw, a film se snima po knjizi čija je autorka Emmanuel Carrère.

  • Komentarji (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    18.05.2022. 14:48
    Tužna priča, mada ne znam u kolikoj meri će biti zasnovan na dnevnicima, pismima, itd., a koliki će udeo imati dramatizacija.
;

{{message}}

{{item.title}}