Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Južnokorejski film katastrofe iz Cannesa

novice

26.06.2022.

Južnokorejski film katastrofe iz Cannesa

Na prošlogodišnjem Cannes Film Festival prikazan je i južnokorejski film katastrofe Bisang seoneon. Planirano je da bude jedan od prošlogodišnjih blokbastera u redovnoj distribuciji, ali se zbog pandemije koronavirusa njegova premijera u redovnom repertoaru očekuje tek ovog leta.

Kada policijski detektiv veteran In Ho (Song Kang Ho) sazna da neko preti terorističkim aktom na predstojećem avionskom letu, ne gubi vjeme da započne istragu. Ubrzo shvativši da su pretnje istinite, In Ho očajnički pokušava da uhapsi teroristu pre nego što on napadne. Nažalost, In Ho to ne uspeva i može samo s užasom da gleda kako korejski let 501 poleće s aerodroma Incheon, na putu za Havaje.
U avionu, bioterorista Jin Seok (Im Siwan) namerava da sve pobije puštanjem smrtonosnog virusa u vazduh. U roku od nekoliko sati prva žrtva Jin Seoka umire, izazivajući talas straha koji se ubrzo pretvara u haos jer sve više putnika počinje da oboleva. Među onima koji su zarobljeni na ovom smrtonosnom letu jesu bivši pilot Jae Hyuk (Lee Byung Hun) i njegova ćerka. Oni pokušavaju da učini sve što može da pomogne ljudima u avionu.

U međuvremenu, na zemlji, ministar transporta Sook Hee (Jeon Do Yeon) uspostavlja operativnu grupu za borbu protiv terorizma i počinje da radi zajedno sa detektivom In Hoom u očajničkom pokušaju da spreči dalju katastrofu. Hoće li uspeti da pronađe način da bezbedno spuste ovaj avion ili su sudbine onih u njemu već zapečaćene?

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja jeste višestruko nagrađivani Han Jae Rim (DeokingGwansangUahan segyeYeonae-ui mokjeok).

  • Komentarji (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    29.06.2022. 02:39
    Corona party u avionu? Preskačem.
;

{{message}}

{{item.title}}