Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Priča o Boko Haram pobednik Rotterdam 2023

novice

06.02.2023.

Priča o Boko Haram pobednik Rotterdam 2023

Dokumentarni film Le spectre de Boko Haram proglašen je za najbolje ostvarenje ovogodišnjeg Rotterdam film festival (25.01. - 05.02.).

Od 2014. godine, teroristička organizacija Boko Haram predvodi napade na sela i ljude regiona krajnjeg severa Kameruna. Danas se ova stalna pretnja nasiljem utkala u svakodnevno postojanje.

Pratimo grupu dece koja stvaraju svoje svetove usred opasnosti od oružanog sukoba. Upoznajemo Faltu, marljivu i željnu da shvati očevu smrt u terorističkom napadu. Njen drug iz razreda, Ibrahim, i njegov stariji brat Mohamad bore se s balansiranjem svoje dečačke energije i traumatske prošlosti koja ih udaljava od osmogodišnje i 11-godišnje nevinosti.

Dok se deca pripremaju za školu, u daljini odjekuju pucnji. U školskom dvorištu, usred fudbalskih utakmica i skakanja, vojnici patroliraju. Ali tu je i mesto za smeh i nevinost dečje igre, koja se proteže daleko iznad strahota rata.

Autor ovog ostvarenja jeste kamerunski reditelj Cyrielle Raingou.

  • Komentarji (17)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    06.02.2023. 18:06
    Ma bole te brige, ako te dira Kadetoni, ja ću da te branim, kukala ti majka LOL
    Nema više Knegi Unhappy, ona je bila moj anđeo čuvar na forumu, sada mi neće biti spasa LOL 
    Još ako stanem uz tebe, jeretika, hehehehehe, cirkusijada. LOL

    [QUOTE=JoxerTM]
    Ali ja kvarim i mladež i starež [/QUOTE]

    Ja sam toliko pokvaren, lupež i probisvet, danguba zaludna, da čak i ti ne možeš išta grđe da napraviš od mene šta god gunđao ili pa slavio, isti mi đavo LOL
  • JoxerTM
    eXtreme member
    06.02.2023. 17:37
    Ali ja kvarim i mladež i starež, nagovaram ih da razvijaju vlastiti ukus testiranjem razne ponude, izbjegavanjem razlomaka i inaćenjem, umjesto da slijede nečiji tuđi.

    Zato me se treba ukloniti po hitnom postupku. LOL
    Po mogućnosti, bez anestezije. Evil Smile
  • puppet_master
    eXtreme member
    06.02.2023. 17:08
    Ma, kontam zaboga, nego pričam svoje, a i da ne ispadne da je Joxer kakva smetnja i da bi se valjalo ućutkati jer sto puta kaže šta ne voli, pa i tome služi forum. O onoj temi neću, no ima se pravo komentarisati nečija preporuka (ne kao takva, već film iz preporuke, jasno). Joxara prosto ne može da prećuti LOL


;

{{message}}

{{item.title}}