Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Baskijska nagrađivana epska fantastika

napovedi

28.02.2023.

Baskijska nagrađivana epska fantastika

Baskijsku nagrađivani film Irati epska je fantastika, proglašena za najbolji film prošlogodišnjeg Sitges - Catalonian International Film Festival, a bila je nominovana u pet kategorija i za najbolja prošlogodišnja španska ostvarenja, odnosno Goya nagradu.

Vojska Karla Velikog pustoši Pirineje. U pokušaju da spreči ovaj napad, vođa gorštaka traži pomoć od bogova predaka svojih zemalja, čiji je nestanak, izazvan dolaskom hrišćanstva - neizbežan. Nakon zakletve u krvi, uspeva da pobedi neprijatelja u zamenu za život. Ali pre smrti, tera svog sina Eneka da obeća da će biti dobar vođa za celu dolinu.

Godinama kasnije i sada odrastao čovek hrišćanske vere, Eneko se trudi da ispuni svoje obećanje kada, u čudnim okolnostima, zakopano telo njegovog oca i blago zarobljeno od Franaka nestanu, bacajući ozbiljne sumnje na njegovu lozu. Ako Eneko želi da ispuni svoju sudbinu, moraće ih pronaći i zato traži pomoć mlade, lokalne, paganke po imenu Irati. Njih dvoje će morati da otputuju duboko u čudnu i negostoljubivu šumu, gde ih stižu najveća iskušenja...

Film je zasnovan na grafičkoj noveli čiji je autor Jon Muñoz Otaegui.

Reditelj Irati jeste nagrađivani Paul Urkijo Alijo, kome je to drugo dugometražno filmsko ostvarenje, nakon "srednjovekovne horor-bajke" Errementari.

  • Komentarji (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    28.02.2023. 10:47
    Errementari me oduševio tako da ovo nikako neću preskočiti.
;

{{message}}

{{item.title}}