Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Iranski SF pobednik Locarno Film Festival?

novice

13.08.2023.

Iranski SF pobednik Locarno Film Festival?

Iransko-nemački film Mantagheye bohrani, za koga u najavi na IMDB piše da je naučnofantastičnog žanra (?) - pobednik je ovogodišnjeg Locarno Film Festival (02.08.-12.08.).

Amir vodi usamljeni život. Sa svojim psom kao jedinim društvom, vozi se kroz podzemni svet Teherana, dilujući drogu svih vrsta i lečeći uznemirene duše poput modernog proroka. On se besciljno kreće gradskim ulicama, prateći uputstva svog GPS-a, dok se trudi kako bi pobegao iz grada bez budućnosti. Pa ipak, u svom će lutanju pronaći seme otpora.

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja jeste Ali Ahmadzadeh (PadidehMadar-e ghalb atomiMehmouniye Kami).

A, dok ne bude objavljen trejler, pogledajte šta su novinari pitali o filmu...

Specijalnu nagradu žirija osvojio je rumunski Nu astepta prea mult de la sfârsitul lumii, koji potpisuje reditelj Radu Jude, autor nagrađivanog kontroverznog Babardeala cu bucluc sau porno balamuc.

Prezaposlen i nedovoljno plaćen asistent produkcije trebada snimi video o sigurnosti na radnom mestu koji je naručila multinacionalna kompanija. Ali jedan sagovornik daje izjavu koja ga je naterala da ponovo osmisli priču kako bi odgovarala narativu kompanije, što pokreće pravi skandal...

Nagradu za najbolju režiju dobila je Ukrajinka Maryna Vroda za film Stepne, dok su nagrade za najbolju glumu dobile Grkinja Dimitra Vlagopoulou za film Animal i Holanđanka Renée Soutendijk za Sweet Dreams.

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}