ArmomurhaajaPogledaj trailer!

Film

drama, srhljivka, grozljivka (2017)

Armomurhaaja

Ocena uporabnika
Odlično!
6,8
Armomurhaaja

Naslov:

Usmrčevalec

Leto:

2017

Zvrst:

drama, srhljivka, grozljivka

Trajanje:

85 min

Režija:

Teemu Nikki

Scenarij:

Teemu Nikki


Glavne vloge:


Ilari Johansson
  >  Simo
Heikki Nousiainen
  >  Martti
Matti Onnismaa
  >  Veijo Haukka
Pihla Penttinen
  >  Ojala
Jouko Puolanto
  >  Vatanen
Jari Virman
  >  Petri
Juha Lehti
  >  Elisa's father
Santtu Karvonen
  >  Fisherman
Olli Rahkonen
  >  Antti
Petri Puttonen
  >  Doctor
Rami Rusinen
  >  Tuomas
Joel Hirvonen
  >  Jomppe
Alina Tomnikov
  >  Elisa
Hannamaija Nikander
  >  Lotta
Anssi Niemi
  >  Temppu
Jyry Koistinen
  >  Child #1
Erin Hedberg
  >  Child #2
Tiina Huttunen
  >  Extra
Aatu Heiskanen
  >  Extra
Pekka Kettunen
  >  Extra

Povzetek:


Viejo je 50-letni mehanik, ki v svoji postranski službi evtanazira bolne in stare hišne ljubljenčke. Kljub temu ima iskreno rad živali. Težave se začnejo, ko lastnik psa, ki naj bi ga uspaval, odkrije, da je njegova žival še vedno živa.
Finski triler spremlja 50-letnega avtomehanika Vieja, ki se v popoldanski službi ukvarja s tem, da uspava stare in bolne hišne ljubljenčke ceneje, kot to storitev zaračuna krajevni veterinar. Vendar ima iskreno rad živali in z njimi ga veže poseben odnos; evtanazijo opravlja skrajno humano, živalim v zadnjih trenutkih življenja celo predvaja nežno glasbo. Po drugi strani je Viejo jezen človek, ki ima živali raje od ljudi in goji dolgoletno zamero do svojega očeta, ki zdaj onemogel leži v bolnišnici. Prave težave se začnejo, ko frustrirani pripadnik nacionalistične skupine Petri k njemu pripelje psa, da bi ga usmrtil – vendar pozneje nepričakovano odkrije, da je njegova žival še vedno živa.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (3)
  • Miami

    Miami (2017)

    drama, kriminalka

    Two sisters reunite after years of separation. Their lives intertwine as they share a dream of a bright future, only to find out that the past can't be easily undone.
  • Tantei monogatari

    Tantei monogatari (2007)

    drama, kriminalka, misterij, komedija, srhljivka, grozljivka

    Raita, a Japanese businessman, just moved into an apartment building where his next-door neighbor is another guy named Raita. But as a private detective, what that other Raita does couldn't be more...
  • Kääntöpiste

    Kääntöpiste (2018)

    drama, misterij, srhljivka

    Nakon tragične nezgode u vlaku koji vozi na sjever, dvojica muškaraca bore se sa strašnom moralnom dilemom koja bi im mogla zauvijek promijeniti živote.
  • Tyhjiö

    Tyhjiö (2018)

    drama, komedija

    The story of the tumultuous relationship between a successful actress and a struggling writer.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • dzindzin16
    eXtreme member
    15.11.2020. 19:54
    Film koji nema zivota u sebi, osim usiljenog histerisanja sitnog lokalnog lopovcica povremeno i to da bi se razbila monotonija prezentovanog.Opet, ovo i nije film o zivotu nego o smrti ali mi jednostavno nije bas prijao.Finci su kao narod u svom izdvojenom, jedinstvenom fazonu i to postujem i dopada mi se.Dopada mi se i njihova drzava, uredjenost, priroda ali filmsko izrazavanje, na njihov nacin, teze konzumiram.Imam jos par filmova spremnih, pa cu videti za dalje.Hvala na prevodu
  • beogradski
    eXtreme member
    03.09.2018. 17:42
    Pre svega bih se zahvalio adm1r-u na prevodu za ovaj film. I ne samo za ovaj film nego i one ostale i ne samo njemu nego i ostalima koji prevode. Ne bih sad da nabrajam. Ali isto tako bih se dodatno zahvalio na prevodima za neameričke filmove tj. i za neke druge kinematografije. Kao npr u ovom slučaju finska kinematografija. Baš sam sinoć odgledao ovaj film i zaista sve pohvale. A veče pre sam takođe gledao finski film 8 pallo. Finska kinematografija je zaista dobra. Pohvalio bih i glumu glavnog glumca u ovom filmu.
  • titlovi.com
    Approval team
    28.08.2018. 23:49
    Prijevod je najavio adm1r ⚡

{{message}}

{{item.title}}