Brexit: The Uncivil WarPogledaj trailer!

Film

biografija, drama, zgodovina (2019)

Brexit: The Uncivil War

Ocena uporabnika
Odlično!
7,0
Brexit: The Uncivil War

Naslov:

BREXIT

Leto:

2019

Zvrst:

biografija, drama, zgodovina

Režija:

Toby Haynes

Scenarij:

James Graham


Glavne vloge:


Lee Boardman
  >  Arron Banks
Nicholas Day
  >  John Mills
Malcolm Freeman
  >  Male Consultant
Tim McMullan
  >  Bernard Jenkin
Lucy Russell
  >  Elizabeth Denham
Paul Ryan
  >  Nigel Farage
Tim Steed
  >  Daniel Hannan
Liz White
  >  Mary Wakefield
Sarah Belcher
  >  Female Consultant
Benedict Cumberbatch
  >  Dominic Cummings
Simon Paisley Day
  >  Douglas Carswell
Kate O'Flynn
  >  Victoria Woodcock
John Heffernan
  >  Matthew Elliott
Oliver Birch
  >  Policy Strategist 1
Ross Hatt
  >  Policy Strategist 2

Povzetek:


Zgodba spremlja kampanjo iz zornega kota neznanih strategov iz taborov obeh nasprotnih bregov Brexita, tistih "za" in onih "proti" – medtem ko načrtujejo pridobivanje politične prednosti drug pred drugim ter se ukvarjajo s politiki z željo po soju žarometov na mednarodnem prizorišču in njihovimi sumljivimi finančnimi pokrovitelji. Na naslovnicah časnikov se dnevno pojavljajo šokantna razkritja o zlorabi osebnih podatkov, uničevalnih posledicah lažnih novic in premišljenih tržnih napadih na družabnih omrežjih. Politična drama "Brexit" raziskuje sodobne tehnike političnih kampanj, podprtih s podatkovnimi bazami, ki so pripomogle k eni najbolj nepričakovanih, nerazumljivih in kontroverznih odločitev v sodobni politični zgodovini.

Obdelal/la:

metalcamp
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (6)
  • Patrick Melrose

    Patrick Melrose (2018)

    drama

    Serija spremlja življenje Patricka Melrosa od privilegiranega, a travmatičnega otroštva in skozi leta odvisnosti ter poskusov okrevanja. London leta 1982. Patrick Melrose je brezupni 23-letni...
  • Deadwood

    Deadwood (2019)

    drama, vestern

    V celovečercu "Deadwood" se liki iz uspešne serije programa HBO po desetih letih zberejo, da bi proslavili status države Južne Dakote. Nekdanja rivalstva se spet zanetijo, zavezništva so na...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    22.02.2019. 00:43

      Odgledao sam Bregzit koji je za mene bio prava poslastica. Reditelj Tobi Hejns je nastavio saradnju sa Benediktom Kamberbečom kome će uloge čudaka postati njegovo srednje ime. Ne bunim se, od Hokinga pa nadalje čova briljira u svojim Benediktijadama. Odličan je bio kao Šerlok, ništa gori kao Asanž, i sad, u ovom filmu, kao Dominik Kamings.

      Mislim da ne trebam da objašnjavam kovanicu Bregzit. Dobiću time na vremenu i prostoru na svemu ostalom što sledi u ovoj smeši fikcije, argumenata i namerno izbegnutim činjenicama. Autori su se potrudili da snime što realnije viđenje svih onih predradnji koje su uticale na britanski referendum posle koga ništa više neće biti isto. Ostali su nedorečeni jer su svesno prećutali ili stavili u drugi plan osobenosti britanskog političkog sistema i Frankenštajna zvanog EU. Može im se progledati kroz prste pod uslovom da je ovi ipak TV film namenjen isključivo narcisoidnoj britanskoj publici koju boli uvo za Evropu, publici koja poznaje osobenosti svog parlamenta. Zaista ne znam da li su namerno ili slučajno ostali nedorečeni u opisima svog i eu parlamenta.

      Evroskepticizam nije nova i nepoznata pojava, nastala je samim nastankom preteče eu. De Gol, možda poslednji veliki evropski državnik, bio je protiv ulaska V.Britanije u savez u koji su se kasnije prišljamčili Britanci koji su svima počeli da se penju na glavu. U De Golovo vreme Evropa još uvek nije bila skup američkih vazalnih država. Francuska je za vreme njegovog mandata mirnim putem  očišćena od američkih vojnih baza i vojnika. "Suverene" države sa stranim bazama i vojskom, koju ne može da osudi nijedan sud osim američkog, nisu ništa drugo nego bajka za košmarnu noć. Isto to važi i za dvodomni eu parlament sa poslanicima koje nije izabrao njihov narod, parlament koji donekle podseća na britanski. U britanskom parlamentu donji dom je rezervisan za predstavnike naroda i prenijera, sitnu boraniju kojim upravlja Gornji dom sastavljen od Perova koji su svoje mesto stekli rođenjem. I baš njih i reditelj Hejns i scenarista Grejem nigde ne spominju. Njihov uticaj se ne vidi ni u tragovima događaja koji slede, događaja koji zbog izostavljana uticaja dotične gospode, ne liči na neku rekonstrulciju već na bajku u kojoj je par torijevaca samoinicijativno angažovalo Kamingsa. To mi je u startu probudilo sumnju pošto znam specifičnosti anglosaksonske braće. Ne mislim na vožnju pogrešnom stranom, na inče, galone i napon struje...Konkretno mislim na pljačku koja je u poslednjih nekoliko vekova njihova privredna grana. Ono u šta sam sumnjao dobilo je potvrdu na lraju filma kad sam pročitao ko je finansirao Bregzit i predsedničke izbore. To je ipak jedna od mojih teorija i neka druga priča koja ima i nema veze sa filmom.

      Da ne dužim, video sam velemajstora Kamingsa na delu. Njegovo istraživanje i manipalucija ipak nisu neka novost osim u tehnološkom pogledu. Ne znam šta rade britanski, ruski ili bilo koji drugi političari. Prestao sam da pamtim imena ovih naših veselnika a ne britanskih ili bilo kojih drugih. Znam da svi igraju na istu foru, udaraju na osećanja i lažiraju izbore. Isto to je uradio Kamings koji je znao kojoj ciljnoj grupi treba da se obrati. Nisam iznenađen, živim u Srbiji u kojoj određena ciljna grupa veruje u leteće kineske automobile, ruske migove, priče o boljem životu i slične šarene laže. Kamings je morao više da se potrudi i to je uradio maestralno. Isto to važi i za Benedikta koji je više nego uverljiv u dodeljenoj mu ulozi. Ostatak ekipe nije bio te sreće, njihovi slikovi su islarijirani ispod nivoa koje je ponudila genijalna britanska serija Da, ministre i Da, premijeru.

      Zadovoljan sam viđenim toliko da jedva čekam vikend. Gledaću ga opet sa velikim guštom, ovog pputa sa društvom.
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    19.02.2019. 02:09
    Kako počinje ovaj film? Počinje ovako, citiram:

    "Ova drama zasnovana je na stvarnim događajima i razgovorima sa ključnim ljudima koji su bili prisutni.
    Neki vidovi dijaloga, likovi i scene izmenjeni su u svrhu dramatizacije."

    To znači da je istina da se desio Brexit, da je održan u UK/GB, da se pominju likovi koji su učestvovali ali da to ne mora biti verodostojno prikazano. A za slučaj tužbe, tu je onaj citat s početka filma kojim se ograđuju. Jer ovo je film a ne dokumentarac tako da je prava istina tamo negde, zavisi ko finansira ovaj film i koju poruku želi da pošalje publici.

    Dominic Cummings u realnom životu i u ovim filmu su dve potpuno suprotne ličnosti, sa suprotnim stavovima o Brexitu. Prvi se ponosi, drugi se stidi Brexita. Prvi je original, drugi je glumac sa pogrešnim scenarijem. Ako ima pravde orginal može uzeti dobru lovu kao odštetu.

    Narod uz blagoslov vlasti je izglasao Brexit, a onda je krenuo spin i EU histerija. Ne znam da li se ikada desilo saslušanje na početku/kraju filma od strane poverenika za Informisanje (nečega). Ali je smešno čuti da se referendum dogodio "pre 4 godine, 2016.".

    Ovo je saslušanje održano 20.Aprila 2016. i javno je prenošeno. Ima opcija i za titl na ENG.
    Referendum je održan 24.Juna 2016. skoro 2 meseca nakon ovog saslušanja.
    Ishod: 17,410,742 ljudi ili 51.89% je glasalo za izlazak iz EU.

    Ovo je definitivno film za koji treba imati predznanje o uzrocima/povodu za ovim referendumom, posledicom (uspeh na referendumu) i današnjom ekonomskom, finansijskom i političkom situacijom u Velikoj Britaniji tj. Ujedinjenom Kraljevstvu.
    Oni koji su glasali ZA ili protiv će mnogo bolje i tačnije oceniti ovaj film od nas Evropljana ili bilo gde u Svetu.

    Dominika Kamingsa je ispitivao baron Endrju Tajri (20.April 2016.), Andrev Gui Tirie, Baron Tirie, političar britanske konzervativne stranke.

    [TUBE]fJjShkGCa4c[/TUBE]


    Kamings - Zašto je uspeo referendum? (Jun, 2017.) - godinu dana nakon Brexit referenduma.

    [TUBE]CDbRxH9Kiy4[/TUBE]


    Konačno, pitanje originalnom Kamingsu a ne filmskom plagijatu:

    Voditelj (čita pitanje sa video-bima): Da li se ikada osećate krivim za to što ste uradili?
    Kamings: Ne, ni najmanje.

    [TUBE]gRpudEWKVwg[/TUBE]
    Danilo-Naissus2019-02-19 02:46:34
  • Majolinica
    Active member
    16.02.2019. 10:10
    Dobar...

{{message}}

{{item.title}}