Film

biografija, zgodovina, dokumentarni (2018)

Count Basie: Through His Own Eyes

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
7,0
Count Basie: Through His Own Eyes

Naslov:

Count Basie iz vlastite perspektive

Leto:

2018

Zvrst:

biografija, zgodovina, dokumentarni

Trajanje:

75 min

Režija:

Jeremy Marre


Glavne vloge:


Quincy Jones
  >  Self
Count Basie
  >  Self (archive footage)
Dorothy Dandridge
  >  Self
Will Friedwald
  >  Self
Gary Giddins
  >  Self
Norma Miller
  >  Self
Ethel Waters
  >  Self
Dee Askew
  >  Self (archive footage)
Bennie Moten
  >  Self - Widow of Bill Hughes
Gregg Field
  >  Self
Scotty Barnhart
  >  Self

Povzetek:


Ova biografija, ispričana riječima samog Counta Basieja, prvi put nam otkriva strast i ambiciju koje su pokretale svjetski poznatog jazz-klavirista i vođu orkestra.
Do sada se vrlo malo znalo o Basiejevom privatnom i obiteljskom životu, no redatelj Jeremy Marre nabasao je na pravu riznicu kućnih filmova i albuma s fotografijama koji nam otkrivaju Basiejev sjajan odnos sa suprugom Catherine, koju njezina borba za prava Afroamerikanaca smješta uz sam bok Martina Luthera Kinga. Basiejeve privatne snimke i pisma te razgovori s prijateljima, kao što su Quincy Jones i Annie Ross, otkrivaju Countov zaštitnički stav prema hendikepiranoj kćeri Diane koja je "uvijek bila u njegovu srcu i mislima i njegova vječna inspiracija".
Basie je bio iznimno uspješan glazbenik: prvi je Afroamerikanac koji je osvojio nagradu Grammy i doveo blues na velike pozornice. Bio je kralj swinga. U ovom filmu možemo vidjeti rijetke snimke njegovih nastupa sa Sinatrom, Billie Holiday, Sammyjem Daviesom Jr. i mnogim drugima. No, ovaj nam film otkriva i puno više - motivaciju i strast koji su bili njegovi glavni pokretači i zahvaljujući kojima je ostvario zavidnu karijeru, približivši jazz široj publici u jednom od najturbulentnijih razdoblja američke povijesti.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}