GirlPogledaj trailer!

Film

drama (2018)

Girl

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
7,9
Girl

Naslov:

DEKLE

Leto:

2018

Zvrst:

drama

Trajanje:

100 min

Režija:

Lukas Dhont

Scenarij:

Angelo Tijssens
, Lukas Dhont


Glavne vloge:


Valentijn Dhaenens
  >  Pascal
Tijmen Govaerts
  >  Lewis
Nele Hardiman
  >  Ballet Pianist

Povzetek:


Zgodba o petnajstletni Lari, ki bi bila rada baletka. Sprejmejo jo na ugledno baletno šolo in vse kaže, da se ji bodo zares uresničile sanje. Samo ena težava je: Lara se je rodila v telesu dečka.
Petnajstletna Lara je odločena, da bo postala poklicna baletka. Z očetovo pomočjo in podporo se v ugledni plesni šoli, na katero jo sprejmejo, loti uresničevanja dolgoletne želje. Vendar pot do tja ne bo lahka in brez težav. Larine najstniške frustracije in nepotrpežljivost se še povečajo, ko ugotovi, da se njeno telo ne upogiba tako zlahka strogi plesni disciplini – saj je bila rojena kot fant.

Obdelal/la:

metalcamp
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (3)
  • Blindsone

    Blindsone (2018)

    drama

    Priča o sivim zonama koje nastaju prilikom mentalnih oboljenja. Teško ih je otkriti i prihvatiti, kao u slučaju brižne majke koja shvata da se njena ćerka bori protiv najgorih iskušenja u koje je...
  • Alpha: The Right to Kill

    Alpha: The Right to Kill (2018)

    drama, kriminalka, srhljivka

    SWAT-jedinica priprema akciju da uhapsi Abela, jednog od najpoznatijih narko-lordova u Manili. Policajac Espino i cinkaroš Elijah, u centru su operacije koja brzo eskalira u neslućeno nasilje... Pre...
  • The Kindergarten Teacher

    The Kindergarten Teacher (2018)

    drama

    Štiridesetletna Lisa Spinelli (Maggie Gyllenhaal) je obtičala v Staten Islandu, poročena s prijaznim, vendar nekoliko dolgočasnim možem ter otroki, ki se večinoma ne menijo zanjo. Vse bolj otopela in...
  • Touch Me Not

    Touch Me Not (2018)

    drama

    Laura radi u fabrici lutaka. Ona voli da zalazi u tuđu intimu, a svoju bolje da krije. Ona plaća mlade momke da stvore iluziju intimnosti s njom. Tudor je glumac koji zarađuje kao maser. On želi ženu...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 2b0rn0t0b
    eXtreme member
    04.03.2019. 21:44

    "Devojka" je veoma dobar film, zanimljiv i ako se osvrnemo i na samu temu - društveno je angažovan u najširem mogućem smislu, ali ne na direktan ili politički korektan način. Film ni najmanje nije nalik onome što sam očekivao. A, očekivao sam još jedno dosadno comming of age sočinjenije o nesnalaženjima i lutanjima tinejdžera tokom odrastanja.

    Film počinje sasvim obično, ali gledalac tokom vremena shvata da je Ona zapravo On zarobljen u telu i psihi suprotnog pola i tu svaka običnost prestaje. Devojčicu koju tokom filma pratite u njenim svakodnevnim aktivnostima, sad počinjete da percepirate kao dečaka u životnoj ulozi devojčice i vaš ugao percepcije se obrće za 180°. Možda ni ovo dečak nije najpreciznije rečeno, ali takav nam je i jezik, u dihotomijama, antonimima  i suprotnostima.


    Lara ima 16 godina, bavi se baletom i primljen/a je u prestižnu školu za mlade talente. Ima mlađeg brata i oca. Nema prijatelja. Nema tu ni mnogo čega za prepričavanje.

    Film daje psihološki portret dečaka (najpreciznije bi bilo reći - osobe) koji čeka operaciju promene pola i svega onoga što u taj paket spada - lične sumnje, nedoumice, nestrpljenje i nesigurnost, odnos porodice i odnos sredine prema njemu. Taman kad je pripretilo da će kraj, kakav ovakvoj priči i priliči, ostati otvoren i nedopričan - kad ono - režiser vadi najgrđi i najoveštaliji epilog i zamalo da upropasti stvar. No, ni taj epilog nije pravi kraj, da sad ne obrazlažem i ubijam čar otkrivanja filma. Trebalo je nekako dati privid kraja ovoj drami, ali ta drama, znamo mi to iz života, nikada nema kraja i to je najveća tragedija transrodnih osoba. Nema konačnog razrešenja unutrašnjih sukoba i samoprihvatanja/samoodbacivanja, nema definitivnog rešenja, nema happy end-a.

    Glavni glumac je odigrao fenomenalno i po mom mišljenju upravo je on izvukao film iznad proseka. Do kraja nisam bio načisto da li je on stvarno dečak ili je ipak devojčica. Ili je u pitanju jedno androgino biće. Ni sad ne znam.


  • titlovi.com
    Approval team
    02.03.2019. 20:37
    Prijevod je uradio mita53 👍
  • nesaparty
    eXtreme member
    19.11.2018. 21:53
    Girl(2018)


    Nagrada Zlatni toranj za najbolji film na 25. Festivalu evropskog filma Palić 2018 dodeljen je filmu “Devojka” u režiji Lukasa Donta, realizovanom u belgijsko-holandskoj koprodukciji.


    Godina:

    2018

    Zemlja:

    Belgija

    Režija:

    Lukas Dhont

    Trajanje:

    105 min

    Uloge:

    Victor Polster, AriehWorthalter, KatelijneDamen

    Sinopsis:

    Lara je 15-godišnja devojka, u telu muškarca, sa snom da postane balerina.

    Scenario:

    Lukas Dhont, Angelo Tijssens

    Producent:

    Dirk Impens

    Fotografija:

    Frank van den Eeden

    Montaža:

    Alain Dessauvage

    Muzika:

    Valentin Hadjadj

    Produkcija:

    MenuetProducties, Frakas Productions, Topkapi Films


    https://www.imdb.com/title/tt8254556/



    [TUBE]nL8eLRgCsb0[/TUBE]

{{message}}

{{item.title}}