IzgredniciPogledaj trailer!

Film

drama (2017)

Izgrednici

Ocena uporabnika
-
9,0
Izgrednici

Leto:

2017

Zvrst:

drama

Režija:

Dejan Zecevic

Scenarij:

Djordje Milosavljevic

Povzetek:


Vođeni disidentskim idejama svog profesora sociologije, troje studenata sprovode eksperimente širom grada kako bi dokazali njegovu „Tetris" teoriju haosa: da ljudska priroda neumitno nazaduje, od reda do anarhije.

Obdelal/la:

IgaBiva
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (2)
  • Rezi

    Rezi (2019)

    drama, komedija

    Film prati jedan neobičan dan u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i drugara iz kraja koji, tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu traže načine da se...
  • Pokidan

    Pokidan (2023)

    drama

    Po motivima života Aleksandra Vuksanovića – Ace Lukasa.. Predrag Dragomirović je tridesetogodišnjak, poznat po svom talentu sviranja klavijature, trenutno živi kod roditelja, svira u grupi...
  • Neprijatelj

    Neprijatelj (2011)

    drama, misterij, srhljivka, vojni

    Godina 1995, sedmi dan mira nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Inženjerska jedinica deminira granicu između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine. Svaki od vojnika nosi svoj teret...
  • Doktor Rej i djavoli

    Doktor Rej i djavoli (2012)

    biografija, drama, komedija

    Doktor Rej i đavoli je srpski film iz 2012. godine. Režirao ga je Dinko Tucaković, koji je zajedno sa Dimitrijem Vojnovim napisao i scenario. Film je rađen u koprodukciji Srbije, Slovenije, Mađarske...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • mtd888
    member
    26.10.2019. 17:51
    dsgsdgsddddddddd
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    21.09.2018. 12:41
    Za objašnjnenje naslova mi je bio potreban Google, da utvrdim gradivo.   :)

    Čini mi se da se ovaj termin više koristi u Hrvatskoj, ali upotreba izraza ne poznaje granice, kao što jedan naš novinar na TV-u skoro reče "to na koncu konca nije ni bitno". Imamo i imaćemo uvek puno zajedničkih reči na EX Yu prostorima.

    https://velikirecnik.com/2017/01/29/izgrednik/

    Film nisam gledao niti planiram, jer na osnovu trailera vidim opet stari srpski filmski potpis: sex, nasilje, zamena teza, ocrnjavanje naše omladine na osnovu par ili desetak izolovanih i usamljenih slučajeva.

    Omladina ide i lomi javnu imovinu, crta kukaste krstove u zemlji koja je natopljena krvlju antinacista i antifašista. Da li to znači da je neko izvršio lobotomiju našoj mladeži? Gde su videli i naučili te vrednosti? Da bi neko stao ispred nekog simbola, a naročito svetskog simbola zla i genocida trebalo bi da se bar prvo informiše o tome. Nije u pitanju umetnički doživljaj već značenje tog simbola. Koju poruku nosi i šta propagira i opravdava.

    A kvazi eksperimenti... pa zavisi gde se izvode. Važna je i lokacija, populacija, socio-ekonomski status, i još mnogo toga.

    Još jednom, naši pokušavaju da budu IN, film liči na bar nekoliko USA filmski ostvarenja u proteklih 15 godina.

    Plot: "Mlada trojka ne uviđa da im se haos koji izaziva za potrebe projekta polako uvlači i u njihove živote. Gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče sa posledicama."
    Pa haos može da im se uvuče i bez eksperimenta. Raskid, razvod, otkaz, smrt bližnjeg, bolest,... etc. Sviranje k**cu na srpski način u crmo-belom. Već viđeno.
    Da se snimi neki pozitivan film, sa nekom korisnom porukom mladima... SF žanr u Srbiji.    

    EDIT:

    Jedan od članova odbora, filmolog Božidar Zečević:

    "Smatram da Srbija ove godine ne zaslužuje da konkuriše. Međutim, ipak je to izlazak naše kinematografije u svet. Ali ipak smatram da nemamo adekvatnog predstavnika. Srpski film visi na poslednjim granama, a Zečevićev ipak visi malo iznad. Izdvaja se, odskače, ali daleko od toga da je vrhunsko delo. Ali eto, nama je i to dovoljno za Oskara", rekao je Zečević.

    "Stanje u kome se nalazi Akademija, kao i način na koji smo prinuđeni da radimo, takvo je da smo dugo razmatrali da li da uopšte postoji. Smatramo da je skandalozno da su prijavljena samo četiri ostvarenja. Kada treba da hvale svoje filmove, koji se uglavnom snimaju porodično i privatno, onda čovek pomisli da i Spilberg treba da se počeše po glavi. Nagrađivani su po festivalima J kategorije, a sada ih nigde nema i ne žele da izađu pred akademike i kritičare", rekao je generalni sekretar Mirko Beoković.

    Izvor: IZGREDNICI SRPSKI KANDIDAT ZA OSKARA! Odbor AFUN: Svi su filmovi LOŠI, ovaj jedva prolazi! Srbija ne zaslužuje da ima predstavnika!      

    Neko je već odgledao ovaj film. U Martu, na FEST-u.   
    BRUKA I SRAMOTA U CENTRU BEOGRADA: Kukasti krstovi i povik Hajl Hitler osvanuli u Studentskom parku (FOTO)     
    * konačno da naučim znaćenje skraćenice A.C.A.B. ili 1312.         Wiki     Danilo-Naissus2018-09-21 13:52:42

{{message}}

{{item.title}}