KlondaikPogledaj trailer!

Film

drama, vojni (2022)

Klondaik

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
Odlično!
6,9100%
Klondaik

Leto:

2022

Zvrst:

drama, vojni

Trajanje:

100 min

Režija:

Maryna Er Gorbach

Scenarij:

Maryna Er Gorbach


Glavne vloge:


Oleg Shcherbina
  >  Yaryk
Artur Aramyan
  >  Mercenary Commander
Anatolij Ohorodnyk
  >  Mercenary
Serhii Momot
  >  Mercenary
Oleg Shevchuk
  >  Sanya
Evgeniy Efremov
  >  Chief
Oksana Cherkashyna
  >  Irka
Sergey Shadrin
  >  Tolik

Povzetek:


Ukrajinska porodica živi na granici sa Rusijom. Počeo je rat. Irka odbija da napusti svoju kuću, čak i ako u njeno selo dolaze oružane snage. Ubrzo nakon toga, ona se nađe i u sred katastrofe usled pada putničkog aviona, 17.07. 2014. godine.

Obdelal/la:

IgaBiva
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (2)
  • Holy Spider

    Holy Spider (2022)

    drama, kriminalka, srhljivka

    Novinarka se spušta u mračno podzemlje iranskog svetog grada Mašhada dok istražuje serijska ubistva seksualnih radnica počinjena od strane takozvanog "Ubice pauka", koji veruje da čisti ulice od...
  • Close

    Close (2022)

    drama

    Intenzivno prijateljstvo između dva 13-godišnjaka po imenima Leo i Remi iznenada biva narušeno. Pokušavajući da shvati šta se desilo, Léo se obraća Sophie, Rémijevoj majci...
  • Broken Keys

    Broken Keys (2021)

    drama

    Pianist v razdejanem sirskem mestu, kjer so skrajneži prepovedali sodoben način življenja, sanja o karieri v Evropi. Pianist Karim, ki sanja o karieri v Evropi, živi v mestu na Bližnjem vzhodu, ki...
  • Mariupolis 2

    Mariupolis 2 (2022)

    akcija, dokumentarni

    Godine 2022. Mantas Kvedaravicius se vratio u Ukrajinu, Mariupolj, u srce rata, da bude sa ljudima koje je upoznao i snimio 2015. godine. Nakon njegove smrti, njegovi producenti i saradnici uložili...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 2b0rn0t0b
    eXtreme member
    20.01.2023. 13:48

    Pogledao sam ovaj film pre dve nedelje ali još nisam skupio dovoljno snage i sabrao prave reči da o njemu suvislo progovorim.  Film me je uništio, poderao, razvalio.

    Ukrajinski Klondaik (2022) je za mene jedno od najbrutalnijih filmskih iskustava koje sam doživeo poslednjih nekoliko godina. Kada kažem brutalno, pri tome ne mislim na grozomornost scena nasilja i krvi, već na onaj psihološki i emotivni aspekt koji ovaj film budi u gledaocu.

    Znam da Klondajk neće biti omiljen, niti popularan, ali svima koji nalete na njega preporučujem da ga obavezno pogledaju. 

    Ona je Ukrajinka, On Rus, žive u blizini ukrajinsko-ruske granice negde u Donbasu i čekaju bebu. Leto je 2014. godine i počinje građanski rat. 
    Ovo je samo kratka ekspozicija. Neću da prepričavam fabulu filma. 

    Čim je u februaru prošle godine počelo ovo ukrajinsko-rusko sranje počeo sam manijakalno da gledam ukrajinske i ruske filmove. To je moj način da odgovorim na stres, moj pokušaj da o razlozima ovog  rata nešto saznam i naučim. Naivno, ali je tako.

    Film je vizuelno nelep, radnja se doima konfuznom i rascepkanom, potreban je izvestan napor da se razlikuju ukrajinski i ruski jezik i na kojoj su strani akteri, ali nosi brutalnu antiratnu poruku univezalne vrednosti. Poslednjih pola sata filma je emotivni tour de force, katarzičnost epiloga je skrozirajuća.

    Ne, još ne mogu da o njemu pišem. 

    Pogledajte film. 


  • titlovi.com
    Approval team
    18.01.2023. 22:08
    Prevod je uradio Titivillus ✨

{{message}}

{{item.title}}