Le quattro voltePogledaj trailer!

Film

drama (2010)

Le quattro volte

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
7,293%
Le quattro volte

Naslov:

Četiri lica

Leto:

2010

Zvrst:

drama

Trajanje:

88 min

Režija:

Michelangelo Frammartino

Scenarij:

Michelangelo Frammartino


Glavne vloge:


Nazareno Timpano
  >  I carbonai di Serra San Bruno
Giuseppe Fuda
  >  Il Vecchio Pastore
Bruno Timpano
  >  I carbonai di Serra San Bruno
Artemio Vallone
  >  I carbonai di Serra San Bruno
Domenico Cavallo
  >  Il Pastore
Santo Cavallo
  >  Il Pastore
Peppe Cavallo
  >  Il Pastore
Isidoro Chiera
  >  Il Prete
Iolanda Manno
  >  La Perpetua
Cesare Ritorito
  >  Il Chierichetto

Povzetek:


Slikoviti gradić na brežuljku u Calabriji, mjesto je u kojem živi bolesni stari pastir (G. Fuda) koji svakodnevno skrbi o stadu ovaca. Tijekom jedne godine, dok se u mjestu odvijaju tradicionalni rituali, slavi Uskrs i obavljaju svakodnevni poslovi, pastir skromno živi svoje posljednje dane. Nakon što starac umre, a koze se razbježe po mjestu i njegovoj kući, na svijet će doći malo, znatiželjno i izgubljeno jare koje će naposljetku zalutati u šumi. A na vrata kuca još jedna zima s kojom stiže i obilje snijega...

Promišljeno, poetično, začudno duhovito i filozofično bavljenje životom odlika je i nagrađivanog filma "Četiri lica" 44-godišnjeg hvaljenog videoumjetnika i bivšeg studenta arhitekture Michelangela Frammartina. Nadahnuto Pitagorinom filozofijom o međusobnoj povezanosti svih stvari, o broju četiri kao osnovi četverokuta, simbolu Zemlje i stabilnosti, te o kozliću kao žrtvenoj životinji koja je povezana s mitom o Mliječnoj stazi iza koje u zvjezdanim vrtovima borave bogovi, ovo meditativno djelo pseudodokumentarističkog prosedea i sporog ritma predstavlja refleksivan prikaz cikličnosti života. Postavljajući se u ulogu pedantnog promatrača koji dugim statičnim kadrovima bilježi svakodnevicu mjesta, autor metaforički govori o čitavom svijetu. Ono što je bitno su zvukovi (iz) prirode, zbog čega u filmu nema ni glazbe, točnije kao glazba funkcionira kakofonija kozjih zvonaca, pucketanje karboniziranog drveta i vjetar koji zavija u krošnjama drveća.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji
  • Hideko no shashô-san

    Hideko no shashô-san (1941)

    drama

    Okoma, a young lady working as a conductor with a bus company in Kofu Yamanashi, has an idea for her bus that could avert the dwindling number of passengers.
  • La cinquième saison

    La cinquième saison (2012)

    drama, misterij

    In a scenic Belgian village, nature is turning its back on man. How will the locals cope with this new reality?
  • Bloom

    Bloom (2003)

    drama, romantični

    Kao adaptacija romana Jamesa Joycea 'Uliks', Bloom je priča o jednom danu u životu jednog grada. Dan je 16. lipanj, a grad je Dublin... ali Bloom je i mnogo više od toga... to je prolaz u samu svjest...
  • Il buco

    Il buco (2021)

    drama

    U Polinu na granici između Kalabrije i Bazilikate sa nepristupačnim vrhovima besprekorne lepote veoma mladi speleolozi silaze u tamu zemlje otkrivajući drugu najdublju pećinu na svetu Bifurto Abyss.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}