Los abrazos rotosPogledaj trailer!

Film

drama, romantični, srhljivka (2009)

Los abrazos rotos

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
7,281%
Los abrazos rotos

Naslov:

Zlomljeni objemi

Leto:

2009

Zvrst:

drama, romantični, srhljivka

Trajanje:

127 min

Režija:

Pedro Almodóvar

Scenarij:

Pedro Almodóvar


Glavne vloge:


Penélope Cruz
  >  Lena
Lola Dueñas
  >  Lectora de labios
Mariola Fuentes
  >  Edurne
José Luis Gómez
  >  Ernesto Martel
Lluís Homar
  >  Harry Caine
Lluís Homar
  >  Mateo Blanco
Chus Lampreave
  >  Portera
Kiti Mánver
  >  Madame Mylene
Ángela Molina
  >  Madre de Lena
Tamar Novas
  >  Diego
Rubén Ochandiano
  >  Ray X
Rossy de Palma
  >  Julieta
Blanca Portillo
  >  Judit García
Alejo Sauras
  >  Álex
Kira Miró
  >  Modelo
Carmen Machi
  >  Chon

Povzetek:


Harry Caine je imel pred leti hudo nesrečo, v kateri je izgubil vid in ljubezen svojega življenja. Pred tem dogodkom je uporabljal dve imeni. Harry Caine je bil njegov psevdonim, s katerim je podpisoval svoje zgodbe in scenarije, Mateo Blanco pa je bilo njegovo pravo ime. Harryja danes pri življenju ohranjajo scenariji, ki jih ustvarja s pomočjo Judit Garcíe in njenega sina Diega. Nekega večera se Diegu pripeti nesreča in Harry mu med okrevanjem zaupa zgodbo izpred štirinajstih let, ko se mu je življenje za vedno spremenilo.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (1)
  • Kika

    Kika (1993)

    komedija

    Mlad in nadarjen fotograf Ramón se vrne domov in izve, da je njegova mama naredila samomor. Ko se od šoka zgrudi, njegov očim, ameriški pisatelj Nicholas, meni, da je tudi on umrl, in pokliče...
  • La piel que habito

    La piel que habito (2011)

    drama, kriminalka, misterij, srhljivka, grozljivka

    Dr. Robert Ledgard, priznani plastični kirurg, se vse od tragične prometne nesreče, v kateri je zgorela njegova žena, ukvarja z ustvarjanjem nove kože, s katero bi tedaj lahko preprečil tragedijo. Po...
  • ¡Átame!

    ¡Átame! (1989)

    drama, kriminalka, komedija, romantični

    Prijazno siroto Rickyja odpustijo iz krajevne psihiatrične bolnišnice, kjer je bil priročen mojster za vse. Ricky, ki je zdaj brez ficka, sklene, da bo uresničil svojo edino nekdanjo bolestno...
  • Non ti muovere

    Non ti muovere (2004)

    drama, romantični

    Očekujući ishod operacije mozga svoje kćeri Angele (E. Perino), koja je doživjela nesreću na motoru, ugledni kirurg Timoteo (S. Castellito) prisjeća se strastvene afere s Italiom (P. Cruz)...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • luka0037
    The Legend Of
    02.11.2009. 03:13






    http://www.imdb.com/title/tt0913425/



    Režija: Pedro Almodovar
    Uloge: Penelope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo, Jose Luis Gomez, Tamar Novas

    Novi film najpoznatijeg španskog sineaste Pedra Almodavara!

    Ovaj čovek piše, živi i voli u tami. Pre četrnaest godina nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći na ostrvu Lanzarote. U nesreći nije izgubio samo vid, već je izgubio i Lenu, ženu svog života.

    On koristi dva imena: Hari Kejn, pseudonim koji koristi za svoje književne radove, i Mateo Blanko, pravo ime, kojim kao reditelj potpisuje filmove. Posle nesreće, koristiće samo pseudonim. Ako mu je život uskratio mogućnost da režira filmove, jedino što ga drži u životu je ideja da je Mateo Blanko poginuo na Lanzarotu, zajedno sa voljenom Lenom.

    Danas, on živi zahvaljući radovima koje piše i pomoći koju dobija od svoje bivše producentkinje Judit Garsije i Dijega, njenog sina, koji mu pomaže kao sekretar i vodič. Otkako je odlučio da nastavi da živi, Hari je aktivan i atraktivan slepi čovek koji je razvio druga čula u cilju da uživa u životu baziranom na ironiji i prinudnoj amneziji. Iz svoje biografije je izbrisao svaki trag prvog identiteta.

    Jedne noći, Dijego je imao nezgodu i Hari se brine o njemu (njegova majka Judit je van Madrida i oni odlučuju da joj ništa ne kažu kako je ne bi uznemirili). Tokom prve noći oporavka, Dijego želi da sazna više o vremenu kada se Hari predstavljao kao Mateo Blanko. Malo iznenađen, Hari ga ne može odbiti i počinje da mu priča šta se dogodilo pre četrnaest godina, želeći tako da ga malo razonodi, upravo kao otac koji priča svom detetu priču uz koju će ono utonuti u san.

    Priča o Mateu, Leni, Judit i Ernestu Martelu je priča u kojoj dominiraju fatalnost, ljubomora, zloupotreba sile, izdaja i osećaj krivice. To je pokrećuća i stravična priča, prizor na kome dominira slika sa dvoje ljubavnika u zagrljaju koja se raspada na hiljadu delova.



{{message}}

{{item.title}}