Qi Huan Zhi LvPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
5,8
Qi Huan Zhi Lv

Naslov:

Super Jaz

Leto:

2019

Zvrst:

drama, misterij, domišljijski, znanstveno-fantastični

Trajanje:

102 min

Režija:

Zhang Chong

Scenarij:

Zhang Chong


Glavne vloge:


Elaine Jin
  >  Ling Xiushi
Kevin Lee
  >  Skar

Povzetek:


Sang Ju je zelo izčrpan, ker se trudi ostati buden. Vsakič, ko zapre oči, ga v sanjah preganja demon, ki ga ubije. Sang neko noč ugotovi, da ima posebno moč: iz sanj lahko v resničnost prenese zaklad. Skoraj čez noč obogati. Toda njegovo bogastvi pritegne pozornost in neusmiljenega gangsterja. Film je bil v uradnem izboru Mednarodnega filmskega festivala Sitges leta 2019.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • shiba87
    Senior translator
    20.06.2021. 16:51
    Rekoh da na brzinu "bacim" komentar na ovaj film. Dakle, istina je da ovaj film nije savršen i da nećete pasti u nesvijest koliko je dobar, ali je daleko od toga da je promašaj :) Film je krajnje simpatičan i šarmantan, vizuelna "bombonica" sa zanimljivom pričom i likovima. Naravno, iako služi zabavi, ovaj film se bavi jednom (za mene) ozbiljnom temom, a to su snovi. Konkretno, jednim od najčešćih snova, a to je proganjanje. Dakle, gomila problema i ličih frustracija sa kojima niste u stanju da se suočite u "budnom" stanju, počinje da se manifestuje u snovima i tada oni poprimaju oblik užasnog čudovišta, koje vas svake večeri mori, sve dok jednog dana ne odlučite da se suočite sa njim, nakon čega shvatite da ste to čudovište upravo Vi! Tada snovi prerastaju u carstvo inspiracije i blagostanja, koje vam može pomoći da unaprijedite svoj "stvarni" život. Tada postajete "bogati", kao glavni lik koji je iz snova donosio razne dragocjenosti (krajnje simbolične scene) i to nije filmska anegdota, to je parapsihološki fenomen kojim su se između ostalog bavili i Jung i Frojd (koji se i pominju u filmu), pa i razni mistici širom svijeta. Međutim, tu nije kraj, taj mehanizam ne prašta, u tom svijetu nema lakog načina da dobijete ono što vi "želite", jer želja je samo iluzija, a cilj tog mehanizma je njihovo rušenje, pa će se i svjetovi u kojima obitava glavni lik rušiti jedan za drugim. Ukratko, film je mnogo kompleksniji nego što se na prvi pogled čini, i nikakva besmisao ne počiva u njemu, ali je reditelj koji je ujedno i scenarista pokušao da jednu kompleksnu temu, obradi na krajnje jednostavan način i da je približi prosječnom gledaocu, što je možda i najveća mana ovog filma. Ali eto, neko već može uživati u neobičnosti ovog filma i vizuelnom ugođaju. U svakom slučaju nije loše :)
  • JoxerTM
    eXtreme member
    17.06.2021. 15:05
    Film počne interesantno.

    Depresivan pisac parazitira koliko može, izbjegava obaveze i skriva se od ljudi, a biološki oko mu je palo na zgodnu vlasnicu kafića koja mu se čini kao još jedini razlog postojanja.
    Stalno ima noćne more i igrom slučaja otkrije da iz tih svojih snova može materijalizirati stvari koje tamo zgrabi.
    Pa će grabiti, prodavati i odjednom imati para na bacanje.

    I sve to izgleda fino i poprilično zabavno, ali film se nekon dobrog početka krene granati u više manje besmislene pravce koji vode ničemu, problem je što je gledatelju očito da vode ničemu.
    Međutim kako film nije dosadan i ne uzgleda loše, gledatelj neće odmah ugasiti jer uvijek postoji mogućnost da se dogodi nešto kvalitetno.

    Na žalost dogodi se jedno veliko ništa.
    Lik hoće djelomično dobiti samopouzdanje, ali ne zbog fantasy elemenata nego čiste ljudske dobrote i malo stare dobre sreće, od romantike neće biti ništa, a film će dobiti dvosmislen kraj koji mu uopće nije bio potreban.

    Odnosno da skratim sve to skupa, jednako kao grozni Mysterious Family, film je čista kineska propaganda koja sugerira da je rješenje (nekog) problema nekakva besmislica.

    Promašaj koji treba preskočiti.
    Osim ako vas zanima isključivo dio priče o "krađi" stvari iz snova, prava je šteta da ta filmska anegdota ovdje nije iskorištena pametnije.
  • titlovi.com
    Approval team
    24.05.2021. 02:27
    Prijevod je najavila shiba87 ⚡

{{message}}

{{item.title}}