Ratu Ilmu HitamPogledaj trailer!

Film

misterij, srhljivka, grozljivka (2019)

Ratu Ilmu Hitam

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
6,7
Ratu Ilmu Hitam

Leto:

2019

Zvrst:

misterij, srhljivka, grozljivka

Trajanje:

99 min

Režija:

Kimo Stamboel

Scenarij:

Joko Anwar


Glavne vloge:


Shenina Cinnamon
  >  Rani
Ari Irham
  >  Sandi
Muzakki Ramdhan
  >  Haqi
Ario Bayu
  >  Hanif
Salvita Decorte
  >  Lina
Imelda Therinne
  >  Eva
Yayu A.W. Unru
  >  Pak Bandi
Tanta Ginting
  >  Anton
Hannah Al Rashid
  >  Nadya
Ade Firman Hakim
  >  Maman
Sheila Dara Aisha
  >  Siti
Miller Khan
  >  Jefri
Ruth Marini
  >  Ibu Mirah
Adhisty Zara
  >  Dina
Giulio Parengkuan
  >  Hasbi

Povzetek:


Hanif (Ario Bayu) je odveo svoju ženu Nadju (Hannah Al Rashid) i njihovo troje dece u sirotište u kojem je Hanif odrastao. Čuvar sirotišta, gospodin Bandi (Yayu A.W. Unru), bio je veoma star i teško bolestan. Dva Hanifova najbolja prijatelja dok su živela u sirotištu, Anton (Tanta Ginting) i Jefri (Miller Khan), takođe su došli sa svojim ženama u sirotište koje se nalazi van grada i daleko od naselja. Tamo nameravaju da prenoće kako bi odali počast onima koji su se o njima brinuli u detinjstvu. Mislili su da će ta noć biti mirna, ali su brzo shvatili da su pogrešili...

Obdelal/la:

IgaBiva
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (3)
  • Pengabdi Setan

    Pengabdi Setan (2017)

    drama, misterij, grozljivka

    Film počinje misterioznom bolešću supruge i majke četvoro dece, koji se trude najbolje što mogu da je izleče. Nakon tri godine, žena iznenada umire i sahranjuje se na Islamski način. Teror počinje...
  • Nini Thowok

    Nini Thowok (2018)

    grozljivka

    "Nini Thowok" film is about Nadine (Natasha Wilona) and her sister Naya (Nicole Rossi) who were forced to open and not to sell an inn Mekar Jiwo as her grandmother's (Jajang C. Noer) inheritance in...
  • Mangkujiwo

    Mangkujiwo (2020)

    grozljivka

    A born of Kuntilanak from a Twin Mirror with her misery.
  • Sebelum Iblis Menjemput

    Sebelum Iblis Menjemput (2018)

    grozljivka

    Kada njen otuđeni otac padne u misterioznu komu, devojka će potražiti objašnjenja u njegovoj staroj vili. Tamo će, s polusestrom, otkriti najmračnije tajne iz prošlosti...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    16.09.2021. 03:58
    Upravo kao što Jox reče iznad. Sjajno otvaranje filma, fino građenje ambijenta, nakucavanje ritma jezivim scenama jednom za drugom...do poslednje četvrtine gde scenarista počinje i sam da se gubi u pandemoniumu koji je prizivao sve vreme 🤭

    No i dalje je iznad žanrovskog proseka meni, gledam gomilu horor besmislica koje se ladno slave, dosnimavaju nastavci, hvataju na ne može jeftinije fore, te ljubitelji žanra uporno srozavaju kriterijume da bi uopšte moglo ponešto da se odgleda do kraja, ovaj film ne plovi tim vodama, uprkos manama biva prilično bolji od ogromne većine današnjih horora, odakle god dolazili, svuda je kriza.

    Vladati ambijentom, održavati tempo i tenzije, otvarati postepeno vrata pakla koji pršti sa ekrana...nije lako, zapravo je retkost, mene čudi kako se priča nije pogubila i ranije 🤭 dopuštam nebuloze koje u finalu izgovara antagonista, kao i nelogičnosti, zarad svega onoga dobrog i veštog u ovom filmu.   
  • JoxerTM
    eXtreme member
    23.03.2021. 19:12
    Najprije da razbijem imdb-ovu ideju da je ovo rimejk istoimenog filma iz 80-tih. Nije. Osim nekih imena i namjernih fotografija iz njega u postcreditu, nema s njim nikakve veze.


    Kad vidite na filmu iz indonezije potpis Joko Anwar, već znate da bi to moglo biti nešto ekstra (Dead Time Kala) ili neka precijenjena ljiga (A Copy of my Mind), ali uvijek se optimistično nadate da je ono prvo.

    I zbilja, film gradi jezu malo po malo, bez žurbe.
    U sirotište se vraćaju njegovi negdašnji štićenici, sada sa svojim obiteljima da se oproste od umirućeg direktora koji ih je odgojio, ali počinju se događati čudne stvari.
    Pa će tu biti opsjedanja, plazulja raznih vrsta (crvi, stonoge, gusjenice), halucinacija i ostalih sastojaka kakve horori trebaju. Nema jumpscareova!
    Pomislit ćete za više od polovice filma, ma gje su samo skrivali ovaj biser, jedva čekajući šlag u finalu.

    I onda, u zadnjih pola sata, film se totalno raspadne.
    Znao sam već pisati, muzeš mlijeko i taman na kraju krava se ritne i prolije sić.

    Pa bogamu. Ne znam je li Anwarov scenarij kriv, ali prstom moram pokazati na režisera.
    Jer taj u svom prijašnjem opusu nakon kolaboracije u nekoliko projekata sa japancima, ima bezveznu adaptaciju videoigre DreadOut koju nije imao ko spasiti i Headshot koji je od negledljivosti spasio Iko Uwais.

    Potencijal nije iskorišten kako treba i ukupan rezultat je samo još jedan prosječan horor. Šteta.
    Samo za ljubitelje horora.


    Dodatno moram napomenuti s obzirom da je u pitanju Shudder ekskluziva, a oni su strogo američki strimer, zalijepljene mikroskopske titlove ne možete izbjeći ni tamo (preko VPN), a ni na drugi način.
    Pa ako vam smeta kad ne možete povećati/podebljati/isključiti titlove, preskočite.
  • titlovi.com
    Approval team
    03.03.2021. 00:40
    Prijevod je uradila shiba87 👍

{{message}}

{{item.title}}