Star WarsPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
Odlično!
8,793%
Star Wars

Naslov:

Ratovi zvezda: Nova nada

Leto:

1977

Zvrst:

akcija, domišljijski, znanstveno-fantastični, pustolovski

Trajanje:

121 min

Režija:

George Lucas

Scenarij:

George Lucas


Glavne vloge:


Alec Guinness
  >  Ben Obi-Wan Kenobi
Harrison Ford
  >  Han Solo
Anthony Daniels
  >  C-3PO
Carrie Fisher
  >  Princess Leia Organa
Mark Hamill
  >  Luke Skywalker
Peter Cushing
  >  Grand Moff Tarkin
David Prowse
  >  Darth Vader
Kenny Baker
  >  R2-D2
Phil Brown
  >  Uncle Owen
Eddie Byrne
  >  General Willard
Shelagh Fraser
  >  Aunt Beru
Drewe Henley
  >  Red Leader
Peter Mayhew
  >  Chewbacca
Alex McCrindle
  >  General Dodonna
Jack Purvis
  >  Chief Jawa

Povzetek:


S vremenom radnje od 30 godina nakon nastavka Star Wars: The Phantom Menace, četvrta epizoda Star Wars sage vraća se na napuštenu planetu Tatooine. Mladi Luke Skywalker otkriva svoju sudbinu kada ga tokom potrage za izgubljenim robotom spašava usamljeni Jedi Obi-Wan Kenobi. Dok galaksijom besni rat, a pobunjeničke snage se bore protiv zlog Galaktičkog carstva, Luke i Obi-Wan dobijaju pomoć važnog pilota po imenu Han Solo. Priključuje im se neobični robotski duo R2-D2 i C-3PO, te se ovaj tim upućuje da spasi princezu Leiu, predvodnicu pobunjenika, s misijom da unište najvažnije oružje Carstva.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (8)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • memich
    Translator
    30.10.2019. 17:44
    Volim serije i filmove, ali opet ima nekih "velikih" stvari koje sam propustio. Jedna od tih stvari je Star Wars franšiza. Ne pratim novije filmove, ne igram igrice, a ne planiram pratiti niti nadolazeću seriju, a imam osjećaj da puno propuštam. Zbog toga sam odlučio da odgledam prvi film.
    Nedavno sam odgledao sve Harry Potter filmove i stvarno sam uživao. Oklijevao sam od toga da gledam Star Wars jer ima tu vrlo starih filmova, a obično ne plivam tim vodama.

    Nažalost, nisam oduševljen. Čak sam i zaspao, jest da pada kiša, ali opet.
    Neću da dajem ocjenu, jer ipak je ovo film iz drugog vremena.

    S obzirom da ima još starih filmova, i filmova kojim fanovi nisu zadovoljni, ja ipak odustajem. Možda odgledam neke recapove na yt, da se upoznam s nekim stvarima pa da mogu pratiti novije filmove. Više mi odgovara to, jer za ova 2 sata nisam vidio ništa što mi neko nije mogao ispričat.

    Nisam ja čovjek za nostalgije, stvari koje sam ja volio kao dijete su meni sad bezveze, a pogotovo stvari koje i nisu bile dio mog djetinjstva.
  • Atrahasis
    Junior translator
    11.09.2019. 02:17
    Veoma sam emotivno vezan za Star Wars sagu, to su filmovi koje sam iznova gledao na kasetama i koje su obeležili moje rano detinjstvo. Ovo je serijal koji je sve one priče iz mitologije sažeo u jednu celinu i predstavio ih na jedan zanimljiv i originalan način. Dosta toga je svakako posuđeno iz serijala Dina Frenka Herberta, jer ipak je reč o SF filmovima, ali niko ne može negirati onu dečiju iskrenost i vizionarski duh Džordža Lukasa. Ma šta govorili o serijalu preteča (Prequels) koji su u slučaju Star Warsa zapravo integralni deo sage, gde epizode IV, V i VI čine direktan sequel ovim filmovima o padu Anakina Skajvokera, svi ti filmovi jesu zaokružena priča, ona vanvremenska o ljudskoj prirodi, o dobru i zlu, i o nadi u bolje sutra. Epizoda jedan zajedno sa epizodom tri su možda i najbolje u čitavom serijalu. Novi serijal, odnosno  epizode VII, VIII i IX su samo bleda senka epohalnog dela SF žanra.

    Video u nastavku sadrži onu magičnu srž Star Wars-a:


    [TUBE]WytHmlDWEgk[/TUBE]
  • 01.01.2018. 19:40
    Ocena 8/10

{{message}}

{{item.title}}