The Awful TruthPogledaj trailer!

Film

komedija, romantični (1937)

The Awful Truth

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
7,991%
The Awful Truth

Naslov:

Strašna resnica

Leto:

1937

Zvrst:

komedija, romantični

Trajanje:

91 min

Režija:

Leo McCarey

Scenarij:

Sidney Buchman
, Viña Delmar
, Arthur Richman


Glavne vloge:


Cary Grant
  >  Jerry Warriner
Ralph Bellamy
  >  Daniel Leeson
Irene Dunne
  >  Lucy Warriner
Robert Allen
  >  Frank Randall
Joyce Compton
  >  Dixie Belle Lee
Cecil Cunningham
  >  Aunt Patsy
Alexander D'Arcy
  >  Armand Duvalle
Esther Dale
  >  Mrs. Leeson
Mary Forbes
  >  Mrs. Vance
Molly Lamont
  >  Barbara Vance
Robert Warwick
  >  Mr. Vance

Povzetek:


Preden je njuna ločitev dokončna, se Jerry in Lucy Warriner po svojih najboljših močeh trudita, da drug drugemu uničita načrte za ponovno poroko. Jerry se želi namreč poročiti z zvezdnico Barbaro, Lucy pa z bogatašem Danielom. Med drugim si je Jerry izboril pravico do obiskov njunega terierja g. Smitha, kar Lucy zelo smeta, Lucy pa je nad bodočo Jerryjevo nevesto poslala kričečo in nastopaško Dixie, ki se izdaja za Jerryjevo sestro.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (2)
  • Ninotchka

    Ninotchka (1939)

    komedija, romantični

    NINOČKA / NINOTCHKA Ameriški film, 1939 Nastopajo: Greta Garbo, Melvyn Douglas, Ina Claire »Garbo se smeji! Smejte se z njo!« je z velikimi črkami pisalo v senzacionalnih oglasih za eno največjih...
  • Only Angels Have Wings

    Only Angels Have Wings (1939)

    drama, romantični, pustolovski

    U peruanskom lučkom gradu Barrancu Amerikanac Geoff Carter (C. Grant) vodi malu zrakoplovnu tvrtku u kojoj s nekoliko pilota po teškim vremenskim uvjetima raznosi poštu u obližnja mjesta. I Geoff i...
  • Mr. Blandings Builds His Dream House

    Mr. Blandings Builds His Dream House (1948)

    komedija, romantični

    The Blandings live in New York in a tiny apartment. They decide to move to the country and find that buying and building and living in their own home is easier said than done.
  • Mr. Deeds Goes to Town

    Mr. Deeds Goes to Town (1936)

    drama, komedija, romantični

    Longfellow Deeds živi v zaspanem mestecu. Stric, ki ga sploh ni poznal, mu v oporoki zapusti dvajset milijonov dolarjev. Nepričakovana dediščina Deedsu prinese kup sprememb. Najprej mora zapustiti...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    21.12.2022. 11:50

    1937. godine, Irene Dunne je bila izuzetno popularna i "In" miličica u hollywoodu. Njen prethodni film, Theodora Goes Wild je bio izuzetno uspešan, Dunneovu je kritika nahvalila, dobila je i svoju Oskar nominaciju, donela hrpu para Columbiji, te ju je isti studio brže-bolje uposlio u još jednoj komediji, dodao joj takođe popularnog Cary Granta, i The Awful Truth (1937), šarmantni i zabavni klasik, je rezultat njihove prve saradnje (pisah da su sjajan par u kasnijim My Favorite Wife i Penny Serenade).


    Priča se vrti oko bračnog para Warriner, Lucy i Jerryja, koji jedno drugo sve manje shvataju ozbiljno, Jerry je često odsutan, Lucy pa ide na svoju stranu, i brak im se naravno urušava zbog nepoverenja, ljubomore i nestrpljenja. Avaj, ubrzo posle razvoda, kako ko pokušava da započne novu vezu, ovo drugo mu se uz  naravno gomilu blesavih i komičnih situacija, meša i remeti svaku šansu za novi početak. 

    Nama dakle ostaje da se zavalimo i zabavljamo gledajući dvoje blesa koje se mnogo vole u pokušajima da se ne vole, i da kao zagorčaju jedno drugome živote...iako polako postaju svesni te neizrečene "Užasne istine" iz naslova...


    Zbilja me je zabavio, prvo mi je Dunne premila, harizmatična, sjajno funkcioniše sa Grantom, koji eto ovde ne upada u zamku kakvog karikaturnog lika, već je onaj dobri stari šmeker Grant, na koga smo navikli. Druga polovina filma je mnogo bolja, pa eto, ako vam se kojim slučajem manje dopadne početak, pregurajte to upoznavanje sa likovima i njihovim karakterima, sve se razmaše kasnije. Ovo je film koji je, ni malo slučajno, lansirao Cary Granta u sam vrh tadašnjeg hollywooda, preporuka.


  • A2D2
    eXtreme member
    10.03.2011. 14:10
    THE AWFUL TRUTH (1937)



    Država : SAD, 91 min. (Columbia)
    Boja : crno-bijelo
    Jezik : engleski
    Ocjena na imdb : 8,0/10
    Režija : Leo McCarey
    Uloge : Cary Grant, Irene Dunne, Ralph Bellamy, Alexander D'Arcy
    Oscar : Leo McCarey (režija)
    Nominacije za Oscara : McCarey/Riskin (najbolji film), Vina Delmar (scenarij), Irene Dunne ( glavna ženska uloga), Ralph Bellamy (sporedna muška uloga), Al Clark (montaža)

    Radnja
    :

    Jerry (Cary Grant) i Lucy (Irene Dunne) su uvjereni da su jedno drugo uhvatili u nevjeri, lažima i najgore od svega manjku povjerenja i odluče se razvesti.Da bi stvar bila komplikovanija je to što se oni još uvijek vole...

    Zanimljivosti
    :

    -  legenda kaže kako je film Lea McCareya uglavnom improviziran iz dana u dan. Ova legenda je posve u skladu s etikom samoga filma u kojim su spontanost, zaigranost i sposobnost da se nasmiješ vlastitoj "tački" toliko bitnoj za veličanstveni i topli smisao za humor, kao i za njegovo istraživanje o tome kako natjerati brak da profunkcionira.

    - McCarey doradi svaki element rom.komedije do savršenstva ,od razdora između Njujorčana i Južnjakinje ,do uloge igara, pjesama i plesa kao načina da se razmrse osjećaji i odanosti raznih likova i pun je izvrsnih epizoda i nadahnutih trenutaka.

    - i ovdje je Leo McCarey pokazao da je majstor miksa screwball komedije i ljubavne drame ,jer upravo u ovom filmu šale i verbalne izvedbe miksa sa ozbiljnim trenutcima od kojih puca srce.

    - prestavlja uživanje i spomenik čistoj čudesnoj privlačnosti svojih glavnih zvijezda...


    Filmski Citat :

    - "Ovo je od srca, uvijek ću te obožavati"

    TRAILER

    [TUBE]Lk4pzBVfs_o[/TUBE]

    Titlove možete preuzeti OVDJE

    Dio teksta preuzet iz knjige 1001 film koji morate pogledati

{{message}}

{{item.title}}