The Monster SquadPogledaj trailer!

Film

družinski, komedija, akcija, domišljijski, grozljivka (1987)

The Monster Squad

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
Odlično!
7,167%
The Monster Squad

Naslov:

Odred protiv čudovišta

Leto:

1987

Zvrst:

družinski, komedija, akcija, domišljijski, grozljivka

Trajanje:

79 min

Režija:

Fred Dekker

Scenarij:

Shane Black
, Fred Dekker


Glavne vloge:


Tom Noonan
  >  Frankenstein's Monster
Ashley Bank
  >  Phoebe
Brent Chalem
  >  Horace
Leonardo Cimino
  >  Scary German Guy
Michael Faustino
  >  Eugene
Lisa Fuller
  >  Patrick's Sister
Andre Gower
  >  Sean
Jon Gries
  >  Desperate Man
Jason Hervey
  >  E.J.
Robby Kiger
  >  Patrick
Ryan Lambert
  >  Rudy
Stephen Macht
  >  Del
Duncan Regehr
  >  Count Dracula
Stan Shaw
  >  Detective Sapir
Mary Ellen Trainor
  >  Emily

Povzetek:


U centru radnje filma nalazi se grupa dece koja pokušava da izađe na kraj s čudovištima koja prete da unište svet.

Grof Drakula, mumija, vukodlak, Stvorenje iz Crne lagune i Frankenštajnovo čudovište se okupljaju kako bi uništili amulet, koji ih sprečava da zavladaju svetom. Njima će se suprotstaviti grupa dece, koja obožavaju filmove o čudovištima, pa znaju sve njihove slabosti. U Van Helsingovom dnevniku pronalaze uputstva kako da upotrebe amulet da otvore portal koji će odvesti sva čudovišta u Limbo. [wiki]
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    09.08.2017. 11:10
    Nazad u osamdesetim, kada mi, klinci, nismo imali ovoliko superheroja na filmu poput danas, imali smo Gunise, Gremline, Ghostbusters, Teen Wolf.......i naravno, Monster Squad.

    Pravo iz pera meni dražeg hollywoodskog scenariste, Sean Black-a (Lethal Weapon, Last boyscout, Last Action Hero, Long Kiss Goodnight, Kiss,kiss,bang,bang) gledali smo priču o klincima koji obožavaju horore, imaju i svoj klub u kome samo odabrani ljubitelji strave mogu biti članovi.  Istovremeno, na svakih 100 godina, sile tame dolaze u mogućnost da zavladaju svetom, te kako se bliži dotični dan, svi čuveni monstrumi Universal filmova, dakle Drakula, Vukodlak, Mumija, Frankenštajnovo čudoviste i Biće iz Crne lagune...ustaju iz tame, sa Drakulom kao glavnim pokretačem čitave gungule, kako bi otvorili taj štatijaznam portal i prizvali apokalipsu. Naši klinci iz "Kluba čudovista" dolaze u posed starog dnevnika Van Helsinga u kojem pronalaze kljuć za stopiranje Drakule (i ostalih) i sve što im ostaje, pošto im svakako niko ne veruje, je da pronađu amulet, pobede čudovista, nađu devicu, i sve će da bude oki  Smile

    Film je bogat lepim kadrovima, čudovista izgledaju sjajno, iza njih stoji majstor šminke, čuveni Stan Winston a klinci su...eto, klinci, ovde realniji negoli inače, i zanimljivo, iako je ovo dečiji film, svi psuju, dok i sam film uprkos svom svakako naivnom tonu, tu i tamo biva prilično drugačiji za tipičan dečiji film. Danas u njima ni u ludilu ne možemo čuti svo to psovanje dece, pa i odraslih (Drakula u jednom momentu kaže devojčici od svojih 5-6 godina "Daj mi amulet, kučko!" LOL), dok i ljudi bre padaju mrtvi okolo, bivaju izbodeni, upucani, pregaženi kolima, razneti u vazduh...ono što većina klinaca i voli da vidi...a ne sme u današnjim sterilnim filmovima za decu. Ovo je svojevremeno bio zbilja lep i nesvakidašnji film, komedija, avantura, a eto i horor (neka i za decu).

  • 05.04.2017. 00:22
    Dobar je prevod, radi sa 1080p BluRay AAC x264-tomcat12. A gospodin koji je prevodio film neka se raspita ko je Fred Dekker, pošto vidim da nije upućen :)

{{message}}

{{item.title}}