Brave New WorldPogledaj trailer!

TV serija

drama, znanstveno-fantastični, srhljivka (2020)

Brave New World

Ocena uporabnika
Odlično!
7,046%
Brave New World

Naslov:

Krasni novi svet

Leto:

2020

Zvrst:

drama, znanstveno-fantastični, srhljivka

Trajanje:

415 min

Autor:

Grant Morrison
, David Wiener
, Brian Taylor


Glavne vloge:


Harry Lloyd
  >  Bernard Marx
Nina Sosanya
  >  Mustafa Mond
Alden Ehrenreich
  >  John the Savage
Kylie Bunbury
  >  Frannie
Jessica Brown Findlay
  >  Lenina Crowne
Hannah John-Kamen
  >  Wilhelmina 'Helm' Watson
Sen Mitsuji
  >  Henry Foster
Joseph Morgan
  >  CJack60
Ed Stoppard
  >  The Director
Demi Moore
  >  Linda
Kate Fleetwood
  >  Sheila
Sophie McIntosh
  >  Jane
Naomi Yang
  >  Vivian
Lara Peake
  >  Madysun
Scott Hunt
  >  Beta Conditioner

Povzetek:


Krasni novi svet, distopični roman angleškega pisatelja Aldousa Huxleyja iz leta 1932, bo danes zaživel še kot TV-serija, v kateri med drugim igra Demi Moore.
Serija v prvi sezoni relativno dobro sledi istoimenski noveli, ki jo je leta 1931 spisal angleški literat Aldous Huxley. V časih, ko je bil seks v javnosti tabu, je bralce presenetil s podrobnim opisom družbe, kjer bodo družino, monogamijo in bolečino zamenjale sreča, lepota, mladost in medsebojno 'obdarovanje' z užitki brez omejitev. V knjigi je temelj tega droga za srečo 'soma', v seriji pa kot 'dežnik' pravičnosti nad vsem bedi še umetna inteligenca Indra. Za nove 'osebke' poskrbi genetika in umetna 'maternica', rodijo pa se v pred definirano družbeno skupino – kasto. Na vrhu so alfe, na dnu pa epsiloni. Delavci z omejeno inteligenco za alfe in bete skoraj nevidni, če pa jih že opazijo, se sprašujejo, ali sploh razmišljajo.

Obdelal/la:

Kneginja
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    23.11.2022. 17:09
    Čitao kao tinejdžer, bio zaluđen sa Huxleyem ionako, što zbog uma, što zbog njegovog izražavanja, nikoga mu ravnog, ali adaptacije mi nisu bile previše bliske, preskočiću i ovo. No kada sam već u temi, hajde, dopao mi se svojevremeno, prilično, film Equals, iako lišen slojeva koje ima Huxleyevo delo, kao puka varijacija na temu, zapravo ima meni savršen sklad hladnoće budućeg sveta i buđenja emocija u tim, zombijima nalik, ljudima. Naglasak delom jeste na ljubavnoj priči, što zajedno sa tihim, sporim tempom sigurno neće biti za svakoga, ali Kirsten Stewart je sjajna, vrlo dobar i Nicholas Hoult, zajedno čine taj film (meni) vrednijim. Pa eto, da ne ulazim u mnoštvo dela o utopijskim društvima (to će neko već drugi, ja ne volem da nabrajam filmove u svojim postovima), tek oni koji bi voleli da kopaju po sličnim temama, mogu slobodno overiti i Equals, vražiji imdb mu ne čini pravdu sa tom besmislenom ocenom, što zna oterati ponekoga od filma, nepotrebno. 
  • titlovi.com
    Approval team
    22.11.2022. 21:36
    Seriju prevodi choosie ✨
  • memich
    Translator
    25.12.2020. 21:04
    Šteta što ova serija nije prevedena na b/h/s, ovo mi je možda i najdraža stvar koju sam gledao ove godine.

    Veoma intrigantan svijet me odmah navukao na gledanje. Serija je sjajno urađena, nemam nikakve zamjerke, ali poseban gušt mi je otkrivanje stvari vezanih za svijet, koji je baš je kul i neobičan. Zbog ovog su i odnosi među likovima vrlo zanimljivi. U seriji ima i "deep shit" razgovora, i to je bio super dodatak.

    Kraj sezone je imao svoj zaključak, mislim da nije bilo potrebe snimati novu, tako da ovu seriju smatram završenom a ne otkazanom.

    10/10

{{message}}

{{item.title}}