Doctor Who
Ocena uporabnika
Odlično!
8,5
Doctor Who

Naslov:

Doctor Who

Leto:

1963

Zvrst:

drama, družinski, znanstveno-fantastični, pustolovski

Trajanje:

45 min

Autor:

Sydney Newman


Glavne vloge:


Tom Baker
  >  Doctor Who
William Hartnell
  >  Dr. Who
Patrick Troughton
  >  Dr. Who
Jon Pertwee
  >  Doctor Who
Elisabeth Sladen
  >  Sarah Jane Smith
Katy Manning
  >  Jo Grant
William Russell
  >  Ian Chesterton
Jacqueline Hill
  >  Barbara Wright
Nicholas Courtney
  >  Brigadier Lethbridge Stewart
Peter Davison
  >  The Doctor
Frazer Hines
  >  Jamie McCrimmon
Janet Fielding
  >  Tegan
Carole Ann Ford
  >  Susan Foreman
John Levene
  >  Sergeant Benton
Frazer Hines
  >  Jamie

Povzetek:


The Doctor is a renegade Time Lord: an eccentric, highly-intelligent scientist from a distant planet. He travels through time and space in the TARDIS, a curious device, larger on the inside than on the outside, which was designed to change its appearance to suit its surroundings. Unfortunately, the Doctor's TARDIS seems to be broken, and always appears as a blue British police box. The Doctor has a soft spot for the planet Earth, and often visits there, either to save it from various alien threats or to whisk a choice few inhabitants away to the distant parts of the galaxy to help him fight evil there. The Doctor has many foes, including Daleks (led by Davros), and The Master, another renegade Time Lord. Time Lord biology enables them to regenerate their bodies, and so both the Doctor and the Master appear to evolve over the years...
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    23.09.2017. 21:47
    [TUBE]YCkDXegqjR0[/TUBE]
  • CSInvestigator
    Translator
    15.11.2013. 21:32
    U početku je planirano da “Doktor Hu” bude serija za decu, ali to se ubrzo promenilo kada je stekla popularnost i među odraslom publikom. Tako je “Doktor Hu” sa svojom kombinacijom SF-a, akcije, humora i ozbiljne drame, postao serija za sve generacije i slojeve publike.

    Kada su se scenaristi serije suočili sa odlaskom prvog glumca Vilijama Hartnela (William Hartnell), koji je igrao Doktora u prve tri sezone serije (1963-1966), došli su na ideju kako da omoguće izmenjivanje glumaca u ovoj ulozi. Tako je ustanovljeno da je Doktor pripadnik vanzemaljske vrste sa planete Galifrej, poznate kao Gospodari vremena (Time Lord), koji imaju dva srca, i, što je važnije, imaju sposobnost regeneracije kada se njihovom telu približi smrt, što im omogućava da žive hiljadama godina.

    Regeneracija ne menja samo izgled Doktora, već i njegove manirizme, stil oblačenja, pa i karakterne osobine. Ovo je način da se svakom glumcu koji igra Doktora da prilika da unese svoj lični pečat u lik. Kao objašnjenje ponuđena je činjenica da fizička promena dovodi i do promena u hemiji mozga. Ipak, Doktorove osnovne karakterne osobine ostaje uvek nepromenjene: on mrzi nepravdu i bori se protiv zla, radoznao je, smeo, željan avanture, pun znanja, genijalan i dosta egocentričan.


    Izvor: http://wannabemagazine.com
  • CSInvestigator
    Translator
    15.11.2013. 21:31

    Doctor Who (1963)
     

     

    Žanr:
    avantura, drama, SF
     
    Uloge: William Hartnell, William Russell, Jacqueline Hill, Carole Ann Ford, Derek Newark, Alethea Charlton

    Jezik: engleski
     

    Radnja:

    Glavni lik je misteriozni humanoidni vanzemaljac koji putuje kroz vreme i prostor u svom svemirskom brodu TARDIS, koji spolja izgleda kao britanska policijska telefonska govornica iz pedesetih, iako je unutra veoma prostran i sadrži najneverovatniju tehnologiju. On se predstavlja jednostavno kao Doktor, a njegovo pravo nije poznato. U glavnoj ulozi se izmenilo 11 glumaca, a nedavno je objavljeno ime 12. Doktora.

    Izvor: http://wannabemagazine.com


    IMDB




    [TUBE]vzKADKroJQs[/TUBE]


    TITLOVI



     

{{message}}

{{item.title}}