KotovskiyPogledaj trailer!

TV serija

drama, zgodovina (2010)

Kotovskiy

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
6,6
Kotovskiy

Naslov:

Kotovski

Leto:

2010

Zvrst:

drama, zgodovina

Glavne vloge:


Tatyana Ivanova
  >  Brusilova
Emiliano Ochagaviya
  >  Prokuror
Viktor Pozdnyakov
  >  Borodyanskiy

Povzetek:


Život i okolnosti smrti crvenog komandanta Grigorija Kotovskog još uvek su obavijeni velom tajne. Kotovski je jedna od najistaknutijih ličnosti Oktobarske revolucije. Izuzetna hrabrost i drskost ispleli su legende oko njegovog imena.

Potomak stare poljske plemićke porodice, Kotovski je prešao dug revolucionarni put i postao priznati vojni komandant: šest puta je pobegao iz zatvora, bio osuđen na smrt i ponovo pobegao, da bi postao jedan od najvatrenijih boraca revolucije. Njegova slavna konjička brigada borila se s neprijateljem kod Kijeva i Bele Crkve, kod Nikolajeva i Odese, i nigde nije znala za poraz.

Odesa, 1917. Ataman Grigorij Kotovski pušten je iz zatvora. Dočekuju ga drugovi iz detinjstva i bude uspomene na ulične tuče, dečačke obračune, prevare i prvu ljubav, a on saopštava drugovima da odlazi u borbu za slobodnu Rusiju.

Kotovski se ovde vidi ne samo kao vojni zapovednik i heroj građanskog rata, već se njegova ličnost i bogat unutrašnji svet otkrivaju postepeno - istinsko prijateljstvo i ljubav, suprotstavljanje zavisti, osećaj dužnosti i sposobnost da napravi težak izbor...

Serija je prvobitno zamišljena iz dva dela. Prvi je prikaz mladosti legendarnog komandanta divizije i njegovog života pre revolucije 1917. godine. Drugi deo je trebalo da prikaže Kotovskog u građanskom ratu. Međutim, zbog smrti glavnog glumca Vladislava Galkina, drugi deo nije realizovan. Predrevolucionarna biografija G. I. Kotovskog romantično je prikazana; neki likovi su potpuno izmišljeni, a lik koju je na stvorio Vladislav Galkin prilično je dalek od psihološkog portreta istorijskog Kotovskog.

Režija: Stanislav Nazirov

Scenario: Aleksandar Drugov

Uloge: Vladislav Galkin, Ivan Stebunov, Aleksandar Makogon, Marina Aleksandrova, Maksim Lagaškin, Katarina Stulova, Andrej Gusev, Mihail Krilov, Aleksandar Pašutin, Vladimir Simonov

Ocena na Kinopoisku: 7,5

Obdelal/la:

LjubicaSP
  • Komentarji (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • titlovi.com
    Approval team
    10.09.2021. 00:16
    Seriju je preveo sidja 👍

{{message}}

{{item.title}}