Rubicon

TV serija

drama, kriminalka, misterij, srhljivka (2010)

Rubicon

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena uporabnika
-
7,9
Rubicon

Naslov:

Rubicon

Leto:

2010

Zvrst:

drama, kriminalka, misterij, srhljivka

Trajanje:

45 min

Autor:

Jason Horwitch


Glavne vloge:


Miranda Richardson
  >  Katherine Rhumor
James Badge Dale
  >  Will Travers
Arliss Howard
  >  Kale Ingram
Christopher Evan Welch
  >  Grant Test
Lauren Hodges
  >  Tanya MacGaffin
Dallas Roberts
  >  Miles Fiedler
Jessica Ann Collins
  >  Maggie Young
Michael Cristofer
  >  Truxton Spangler
Natalie Gold
  >  Julia Harwell
David Rasche
  >  James Wheeler
Roger Robinson
  >  Ed Bancroft
Annie Parisse
  >  Andy
Isiah Whitlock Jr.
  >  Mr. Roy
Michael Gaston
  >  Donald Bloom
Murphy Guyer
  >  R. C. Gilbert

Povzetek:


Will Travers is an analyst at a New York City-based federal intelligence agency who is thrown into a story where nothing is as it appears to be.
  • Poglejte podobne vsebine
  • Komentarji (2)
  • The Shadow Line

    The Shadow Line (2011)

    drama, kriminalka, misterij

    Chiwetel Ejifor predvodi poznatu glumačku ekipu tumačeći ulogu policajca koji nastoji da pronađe ubicu narko-bosa. Jonah Gabriel vraća se na posao nakon operacije usled gotovo fatalnog ranjavanja...
  • Sleeper Cell

    Sleeper Cell (2005)

    drama, kriminalka, srhljivka

    Američki tajni agenti FBI agent infiltira se među teroriste kako bi spriječio napad u Los Angelesu.
  • Hunted

    Hunted (2012)

    drama, akcija

    Upoznajte Sam. Ona je špijunka i lovac, a nju samu lovi najnemilosrdniji i najuporniji neprijatelj na kojega je ikada naišla. Sam cijeli život bježi od prošlosti, ali kada se vrati u Byzantium...
  • The Event

    The Event (2010)

    drama, kriminalka, misterij, znanstveno-fantastični, srhljivka

    Pred sam kraj Drugog svjetskog rata letjelica neutvrđenog podrijetla obrušila se na sjeveru Aljaske iz neutvrđenog razloga. Iako je letjelica u padu potpuno uništena, lokalna je policija pronašla...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • silent_passenger
    Senior translator
    19.08.2011. 15:54
    Ova serija je nešto najbolje što sam od TV produkcije vidioo u zadnjih deset - i - kusur godina.
    13 epizoda "mozganja", napetosti, suptilnog humora, izvrsne glume i kvalitetno portretiranih likova - naravno da ovakva serija u USA nije mogla "preživjeti" - zapravo, mislim da ne bi preživjela u većini zemalja kad pogledamo kakve bezvezarije pune kino blagajne i TV ekrane.
    Svakako i jedan od razloga za to je što se netko opet usudio dirnuti u "Američki san" o savršenosti "Zemlje meda i mlijeka".

    Pojedine scene su toliko upečatljive da će većini gledatelja ostati dugo u pamćenju poput [spoiler] govora Truxtona Spanglera o kravati pred Odborom u Washingtonu [/spoiler] ili [spoiler] torture zarobljenog terorista kojem prisustvuju Miles i Tanya [/spoiler] ili [spoiler] kad Miles, Tanya i Grant odlučuju hoće li preporučiti raketni napad na zgradu u kojoj se možda nalazi terorist, istovremeno pregledavajući fotografije istog tog mjesta na kojima vide djecu koja se u toj okolici igraju. [/spoiler]

    Kao što sam i rekao - gluma i likovi su izvanredni - počevši od glavnog lika - rastresenog, genijalnog analitičara Willa Traversa kojeg muči tragedija iz prošlosti, a onda ga zadesi nova u sadašnjosti; njegovih kolega od kojih svaki ima svoje nevolje: Tanya MacGaffin, Miles Fiedler, Grant Test; Willove tajnice Maggie Young koja skriva sve osim svojih osjećaja, njihovog šefa Kalea Ingrama, [spoiler] koji bi bez pol muke mogao biti na vrhu neke potencijalne liste Top 10 coolest gay characters in history of film and TV [/spoiler] glavnog direktora API-a Truxtona Spanglera ili Katherin Rhumor, žene koja traži odgovor na pitanje zašto je njen suprug izvršio samoubojstvo (ovo nije spoiler jer se događa u samoj predigri prve epizode).

    Zasigurno će biti većini interesantno i vidjeti Davida Raschea (nekad popularnog Sledgea Hammera) u jednoj drugačijoj ulozi.


    Nakon prvih pet epizoda dao sam na IMDb ocjenu 9/10, a nakon narednih 4 epizode, maksimalnu desetku. Šteta što nikad nećemo vidjeti pravi kraj ove inteligentne priče pune misterija, suspensa i zavjeri...
  • icemaher
    The Legend Of
    23.08.2010. 21:22


    IMDB.COM
    TV.COM

    Žanr: Drama

    Opis:

    Nakon odgledanog pilota, emitiranog sredinom lipnja, nisam imao ideju što napisati o ovoj novoj AMC-jevoj seriji. Mislim da nakon druge epizode nemam ništa više inspiracije. Rubicon nakon prve dvije epizode tek daje naznake radnje koju ćemo definitivno pratiti kroz 13 epizoda prve sezone.

    Vjerojatno moram započeti sa dvjema neizbježnim paralelama s kojima će Rubicon morati nositi kroz prve epizode. Mad Men i Breaking Bad. Ovo je treća AMC-jeva originalna serija, s izuzetkom Prisonera koji je uostalom bio šestodijelna miniserija u koprodukciji sa britanskim ITV-om. Je li ovo tri od tri za AMC?




    AMC Rubicon najavljuje kao politički triler o teoriji zavjere koja seže do globalne razine. Razlog zašto nismo imali recenziju odmah nakon pilota je taj što jednostavno nije moguće stvoriti neki generalni dojam nakon prve epizode, a kamoli napisati nešto konkretno. Kao što rekoh, teško da i nakon druge epizode gledatelj ima ideju u kom smjeru radnja teče, tko su pozitivci, a tko negativci… Ali mislim da u startu možemo otpisati mogućnost da je glavni lik (James Badge Dale) u sivoj zoni, upitnog morala, poput Waltera Whitea, primjerice. Pošto već sad velika crvena ocjena sa strane vrišti konačnu presudu, vjerujem da niste obeshrabreni početnim komentarima.

    Jer ne biste ni trebali biti. I ovo je usput odgovor na prethodno pitanje. Rubicon bi trebao biti tri od tri. Nisam siguran kako će publika prihvatiti činjenicu da se nakon prva dva sata ne mogu razaznati obrise radnje, no isto tako se ne sjećam da su Mad Meni i Breaking Bad krenuli na nož. Primjetite koliko plešem oko riječi “spor”, bez da je direktno spomenem, jer je obično eufemizam za loš, a to Rubicon nipošto nije. Ako se prihvatite Rubicona, trebali biste se pripremiti na barem pola sezone pripreme radnje, likova, polaganog pletenja mreže intrige i zavjere.


    Nakon hrpe akcijskih i špijunskih trilera nakrcanim računalima, mobitelima i ostalim gadgetima, Rubiconov low tech pristup rješavanju zagonetki izuzetno je dobrodošla promjena. Skrivene poruke u križaljkama i knjigama, umjesto dekodiranja mailova, dekriptiranja poruka u dva koraka… Do te mjere da ćete se u par imati dvojbe o vremenu radnje Rubicona.

    U fokusu Rubicona je tajna organziacija (American Policy Institute), smještena u New Yorku, čiji su zaposlenici odrađuju analitički posao za CIA-u i ostale Vladine organizacije tražeći podudarnosti u hrpi prikupljenih informacija. Will Travers (James Badge Dale) jedan je od analitičara koji se penje korak dalje unutar organizacije nakon misteriozne smrti kolege.

    Sigurno će iskusniji filmofili naći par dobrih filmova s kojima bi Rubicon mogao biti usporediv. Tri dana Kondora Sydneya Pollacka sa Robertom Redfordom, možda. Mislim da su sedamdesete, utjecane Hladnim ratom, bile plodne za takav tip filmova, no nisam tu baš “doma”. Dosjei X malo su svježiji i očitiji primjer koji će biti bliži onome što ja percipiram da je čitateljstvo Serijale. Čak mislim da je primjer vrlo dobar, naravno, minus vanzemaljski spin.


    Mislim da sam vidio i neke naslove recenzija koje odmah Lost guraju u kontekst. “Novi Lost.” Grozim se pomisli da ćemo se kroz naredno desetljeće naslušati usporedbi Losta sa svakom novom serijom koja će imati imalo misterije u sebi.

    Krajnju ocjenu zbilja uzmite okvirno. Nadam se da ćete čitajući recenziju uspjeti procijeniti je li to serija za vas, radije nego da konačnu ocjenu tumačite kao zapisanu u kamenu. Razmišljao sam da odem jednostavnijim putem i ostavim recenziju bez ocjene. Neka, krajem sezone vidjet ćemo koliko sam bio daleko.

    Izvor: serijala.com (kv)

    [TUBE]Egu8fDL3cw0[/TUBE]

    TITLOVI

    Seriju nam prevodi kolega robijasiClap



    LEMONZOO2012-11-22 18:48:38

{{message}}

{{item.title}}