The Good Wife

TV serija

drama, kriminalka, misterij (2009)

The Good Wife

Ocena uporabnika
Odlično!
8,397%
The Good Wife

Naslov:

Dobra žena

Leto:

2009

Zvrst:

drama, kriminalka, misterij

Trajanje:

43 min

Autor:

Robert King
, Michelle King


Glavne vloge:


Julianna Margulies
  >  Alicia Florrick
Matt Czuchry
  >  Cary Agos
Christine Baranski
  >  Diane Lockhart
Archie Panjabi
  >  Kalinda Sharma
Alan Cumming
  >  Eli Gold
Josh Charles
  >  Will Gardner
Makenzie Vega
  >  Grace Florrick
Chris Noth
  >  Peter Florrick
Graham Phillips
  >  Zach Florrick
Zach Grenier
  >  David Lee
Matthew Goode
  >  Finn Polmar
Jerry Adler
  >  Howard Lyman
Michael J. Fox
  >  Louis Canning
Cush Jumbo
  >  Lucca Quinn
Sarah Steele
  >  Marissa Gold

Povzetek:


U dramskoj seriji "Dobra žena" glumica Julianna Margulies, dobitnica nagrada Emmy i Golden Globe, tumači ulogu supruge i majke koja, nakon što joj suprug završi u zatvoru zbog slučaja političke korupcije i seksualnog skandala, hrabro preuzima brigu o obitelji. Ne obazirući se na javno poniženje i izdaju supruga Petera, Alicia Florrick vraća se svojoj odvjetničkoj karijeri. Kao mlađa partnerica u prestižnoj odvjetničkoj tvrtki u Chicagu, Alicia se pridružuje svom dugogodišnjem prijatelju i kolegi s pravnog fakulteta Willu Gardneru. Kao partner u tvrtki, Will sa zanimanjem prati kako će se Alicia snaći na poslu nakon trinaestogodišnjeg izbivanja iz sudnice. Alicia je zahvalna što joj je tvrtkina najbolja parničarka Diane Lockhart ponudila mentorstvo, ali uskoro otkriva da ponuda ima posebne uvjete i shvaća da će do uspjeha morati doći samostalno. Među mladim dvadesetogodišnjim novacima, Alicijin glavni konkurent u borbi za mjesto punopravnog partnera u tvrtki je Cary, diplomac s Harvarda. Cary je na prvi pogled ljubazan, ali se pod svaku cijenu nastoji domoći slobodnog partnerskog položaja umjesto Alicije. Srećom, Alicia saveznicu nalazi u Kalindi, tvrtkinoj nepokolebljivoj istražiteljici. Svakodnevno jačajući svoje samopouzdanje, Alicia se razvija u snažnu ženu s karijerom koja želi pružiti stabilan dom svojoj djeci, četrnaestogodišnjem Zachu i trinaestogodišnjoj Grace. Nakon mnogo godina Alicia za sobom ostavlja ulogu "dobre žene" i preuzima sudbinu u vlastite ruke.

NAGRADE
Za 2011. godinu serija "Dobra žena" osvojila je tri nominacije za Zlatni globus i dvije za Screen Actors Guild Award.

Za Zlatni globus nominirana je u kategoriji najbolje TV serije, Julianna Margulies za najbolju glumicu u TV drami, a Chris Noth za najbolju sporednu mušku ulogu u TV seriji ili filmu.

Za strukovnu nagradu SAG nominirana je glumačka ekipa u kategoriji dramske serije i Julianna Margulies za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji.
2010. godine Julianna Margulies osvojila je Zlatni globus za najbolju žensku ulogu, a Archie Punjabi Emmy za sporednu žensku ulogu.

Serija je nominirana za Emmy u još osam kategorija, kao i za Satellite Award u pet kategorija. SAG Award osvojila je Julianna Margulies, a za tu je nagradu nominiran i glumački ansambl.
2009. godine - dvije nominacije za Satellite Award: u kategoriji najbolje TV serije i Julianna Margulies za najbolju žensku ulogu; nominacije za nagradu američkih TV kritičara i nagradu američke udruge pisaca.

LIKOVI
ALICIA FLORRICK (Julianna Margulies) uvijek je bila dobra djevojka - dobra djevojka koja je postala dobra supruga, a zatim i dobra majka, odana i požrtvovna. Trudila se ostati u sjeni svoga muža. Nakon što joj muž završi u zatvoru, Alicia se poslije trinaest godina vraća karijeri počinjući iz početka kao mlađa partnerica u odvjetničkoj tvrtki. Godine života u muževoj sjeni naučile su je da je katkad informacije bolje potražiti kod tajnice nego kod direktora. Svjesna da joj je muž godinama lagao, Alicia je vrlo oprezna, ali shvaća da ipak dobro zna prepoznati laž. Ipak Alicia je još daleko od odlične odvjetnice. Gubi slučajeve i griješi, ali njezina je vrlina privrženost klijentima. Ona zna kako je to kada te pogrešno procijene.
WILL GARDNER (Josh Charles) Kao pravi muškarac, Will je Alicijin zaštitnik na poslu. Zaposlio ju je kada nitko drugi nije htio. Često se s Diane prepire zbog Alicije i njezinih sposobnosti, dijelom iz osobnih, a dijelom iz profesionalnih razloga. Will smatra Aliciju Ahilovom petom državnog odvjetništva (državni odvjetnik Glen Childs strahuje da Alicia dobiva povjerljive informacije od Petera, iako to nije slučaj). Izabran među top 50 neženja u Chicagu, Will odaje dojam da u životu sve dolazi kao od šale - život, seks, pravo...
DIANE LOCKHART (Christine Baranski) Snažna i pametna feministica. Uvijek besprijekorno odjevena, Diane je najbolja parničarka u gradu. Duboko vjeruje u snagu žena na poslovnom planu. Žrtvovala je mnogo u svom životu kako bi uspjela u poslu i utrla put mnogim drugim ženama. U njezinim očima Alicia je odbacila karijeru kako bi postala majka i kućanica.

CARY AGOS (Matt Czuchry) Bistar i pametan diplomac s Harvarda, Cary je Alicijin glavni suparnik. Za razliku od nje, Caryju je u životu posao jedina briga dok Alicia balansira između djece, posla, muža, roditelja, škole, domaće zadaće. Cary je makijavelistički suparnik koji dobro zna kako dobiti ono što želi i kojega je katkad dobro imati na svojoj strani.

KALINDA SHARMA (Archie Banjabi) Indijska ljepotica, bolivudska Erin Brockovich. Samostalna i temperamentna biseksualka Kalinda istražuje za sve odvjetnike, ali najbolje surađuje upravo s Alicijom, uzimajući je pod svoju zaštitu. Iako posve različite, one postaju dobre prijateljice, što je za Kalindu vrlo neobično jer ona rijetko sklapa prijateljstva.

ELI GOLD (Alan Cumming) Politički savjetnik Petera Florricka s reputacijom političkog ratnika. Sa stilom uličnog borca, Eli je u svom elementu kad borba postane prljava. Uvijek govori ono što misli, ponekad i psovkama. Školovani je pijanist.

GRACE FLORRICK (Makenzie Vega) Mnogo teže od Zacha podnosi posljedice očeva skandala, dijelom zato što napade u školi shvaća mnogo ozbiljnije, a djelom i zato što je oca beskrajno obožavala. Postaviš li nekoga visoko na pijedestal, to će razočarenje biti veće.

ZACH FLORRICK (Graham Phillips) Sramežljivi kompjuteraš, nastoji izgledati opasniji nego što doista jest. Koristi Petera kako bi sklapao prijateljstva u školi.

JACKIE FLORRICK (Mary Beth Peil) Alicijina svekrva, nepokolebljiva pripadnica visokog društva, staromodna udovica. Uvijek elegantna i dominantna. Neprestano se sukobljava s Alicijom kad je riječ o odgoju djece. Iako se konstantno prepiru, Alicia zna do koje granice može ići jer joj je potrebna svekrvina pomoć.

PETER FLORRICK (Chris Noth) Šarmantni političar, pametan, duhovit, proračunato zavodljiv. Čak i u zatvoru izgleda privlačno i dojmljivo. Poput većine ambicioznih muškaraca, skandal smatra samo zaprekom na putu do uspjeha. Iako je simpatičan, s njim valja biti na oprezu - svi se pitamo zašto se Alicia ne rastane od njega. Peterovi motivi često nisu jasni, ali njegova je ljubav prema djeci neupitna.
 • Poglejte podobne vsebine
 • Komentarji (11)
 • Scandal

  Scandal (2012)

  drama, srhljivka

  Od redatelja 'Uvoda u anatomiju' i 'Privatne prakse', Skandal je usredotočen na Oliviju koja je odgovorna za stvaranje imidža i smirivanje kriza kroz razne makinacije ‘iza scene’. Ova serija...
 • The Good Fight

  The Good Fight (2017)

  drama, kriminalka

  Zgodba se začne eno leto po dogodkih iz zadnjega dela "Dobre žene". Velikanski finančni škandal uniči ugled mlade odvetnice Maie Rindell ter istočasno pobere ves privarčevani denar njene mentorice in...
 • Canterbury's Law

  Canterbury's Law (2008)

  drama

  Serija o odlučnoj braniteljici Elizabeth Canterbury koja se ne boji pomaknuti granice prava zbog pravde, kako bi zaštitila nevine klijente. Glumica Julianna Margulies pojavljuje su u ulozi buntovne...
 • Madam Secretary

  Madam Secretary (2014)

  drama

  Téa Leoni u seriji glumi Elizabeth McCord, sposobnu i odlučnu novoimenovanu državnu tajnicu koja se bavi međunarodnom diplomacijom, bori se s uredskom politikom te zaobilazi protokol u pregovorima o...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • shvejk
  member
  28.06.2018. 17:26
  cela serija je bila super. za mene je kraj opravdan, sta ima vise, ona je napravila sve. a i sigurno tada autori su spremali vec The good fight, pa mozda da nas iznenadi Alicia
 • 08.02.2016. 16:47
  7. sezona će biti poslednja. Wink

  Kad završite s gledanjem, molim komentar kompletne serije i njenog kraja, da li je smislen/besmislen, ima li svrhe gledati i sl. Tongue
 • Kneginja
  Administrator
  07.10.2015. 17:46
  sylvyrose kao i uvijek do sada, nastavlja sa prevodjenjem ove serije, cak 7 sezonu Clap

  Hvala sylvyrose ruza