Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Peter Jackson pravi ratni film

napovedi

22.01.2018.

Peter Jackson pravi ratni film

Čuveni reditelj, autor hitova poput The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring ili The Hobbit: An Unexpected Journey za svoj sledeće projekat odabrao je nešto potpuno drugačije. Naime, on će snimati dokumentarni film o Prvom svetskom ratu. Premijera se očekuje na Londonskom filmskom festivalu, u jesen 2018. godine, a biće prikazan i na BBC-ju.

Dokumentarac još uvek nema naslov. U njemu će biti korišćeni originalni arhivski snimci iz Britanskog imperijalnog vojnog muzeja, kao i audio zapisi BBC arhive. Na taj način biće obeležena i godišnjica završetka Prvog svetskog rata - 1918. godina!

"Oduvek sam bio fasciniran Prvim svetskim ratom, i zbog istorije moje vlastite porodice, a godišnjica mi se učinila jedinstvenom prilikom da napravim i lični doprinos komemoraciji", izjavio je Jackson. "Želim da pronađem način da udahnem novi život u priče o običnim ljudima koji su živeli u to nesvakidašnje vreme."

Kopija film biće prosleđena svim srednjim školama u Britaniji, kako bi đaci i na taj način mogli da se upoznaju sa ovim periodom naše istorije. 

 

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}