Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Sprema se nastavak kultnog The Shining

napovedi

27.01.2018.

Sprema se nastavak kultnog The Shining

Predstoji zaista veliki događaj u svetu filma! I to - horora!!!

Reditelj Mike Flanagan, zaslužan za Gerald's Game vraća se svetu koji nam je podario bard žanra - Stephen King. A, ni manje, ni više, njegov novi poduhvat biće snimanje nastavka kultnog horora iz 1980. godine - The Shining!

Kompanija Warner Bros. odabrala je da Flanagan bude taj ko će režirati Doctor Sleep, film po istoimenom romanu koji je King objavio 2013. godine, a koji slovi za nastavak romana The Shining, po kome je čuveni Stanley Kubrick snimio isto tako legendarni film. 

Glavni lik novog filma, a postojećeg romana, jeste Danny Torrance, sin Jacka Torrancea iz prvog filma, koga je maestralno odglumio Jack Nicholson. Danny je sada odrastao čovek, koji se bori protiv alkoholizma i trauma onoga što mu se desilo kao detetu u zavejanom hotelu u Koloradu. 

Den sada živi u gradiću u Nju Hempširu, nalazi utočište u zajednici Anonimnih Alkoholičara i dobija posao u staračkom domu gde ostaci njegove moći "isijavanja" pružaju utehu ljudima na samrti. Uz pomoć dalekovidnog mačora, on postaje "dr Sleep". On tu i upoznaje Ejbru Stoun, koja ima moć  "najsjajnijeg isijavanja", što ponovo izaziva Denove demone i priziva ga u bitku za Ejbrinu dušu i opstanak.

Osim Gerald's Game, Flanagan se pokazao kao "specijalista za žanr", snimajući i horore poput Oculus (2013), Before I Wake (2016) i Ouija: Origin of Evil.

 

  • Komentarji (17)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    09.02.2018. 16:41
      Filovi su da se gledaju, bili dobri ili loši.

      Napisah ovde negde da se nadam da King nije pisao po salvetama i kutijama za šibice. Našli bi se majstori da od Kingove kratke rečenice razvuku film ili seriju kao što to i inače rade. Ko ne veruje neka odgleda seriju Magla posle koje mi se prvo zamaglilo a onda zacrnilo u glavi. Bukvalno, mrak serija od koje me hvata mrak.

      King je postao brend i on se tu savršeno dobro snašao. Ne meša se u posao onih koji plaćaju da ga ekranizuju i samim tim ne snosi nikakvu odgovornost za (ne)uspeh. Uspeo je nemoguće jer ima i jare i pare a opet je omiljen.

      Prošla godina je bila njegova godina po kvantitetu, za kvalitet će se tek videti.
  • jeje cantiq
    Banned user
    09.02.2018. 13:30
    Osobni dojam (možbit griješim) LOL

    Kako god, želim novi dobar film (gledat će se i loš).
  • puppet_master
    eXtreme member
    09.02.2018. 13:19
    Akiva Goldsman radi scenario LOL
    (radio friški Dark Tower, Batman & Robin, Da Vinci Code, I am Legend... A Beautiful Mind)
;

{{message}}

{{item.title}}