Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Novi Stephen King

napovedi

26.04.2018.

Novi Stephen King

Studio New Line je i dalje u poslu vezanim za poznatog pisca, nakon velikog uspeha koji je postignut s prethodnom ekranizacijom. Naravno, pogađate, reč je o hororu It, a sada je u pripremi snimanje filma po romanu objavljenom 1979. godine - “The Long Walk”.

Scenarista James Vanderbilt obavio je svoj deo posla i adaptirao roman, koji je King originalno objavio pod pseudonimom Richard Bachman

Radnja Kingovov romana smeštena je u distopijsku Ameriku iz budućnosti, a glavni zaplet tiče se učestvovanja u neobičnom takmičenju "hodanja", koje organizuje totalitarna vlada jednom godišnje. Takmičari moraju da "trče" brzinom od četiri milje na sat, a ako to ne uspeju i pokleknu, biće - ubijeni! Trka se završava kad preostane samo  jedan učesnik živ.

Iako još nije definitivno odlučeno ko bi režirao ovaj film, priča se da bi to mogao da bude Frank Darabont, koji itekako zna kako da "izađe na kraj" s Kingovim romanima, pošto je i sam bio reditelj i scenarista u slučajevima The Shawshank RedemptionThe Green MileThe Mist.

 

  • Komentarji (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • mahoni
    Administrator
    27.04.2018. 21:22


                Moram da te rastužim. LOL Ozna ti zakazala.njanja

                U pitanju je ekranizacija Kingove knjige iz '79. 

                Znaš??? Ono, snimaju film po njoj. njanja

                P.S.

                  cccc, mala, pa samo vitlaš tom batinom.

                  Ti si bre žmensko, treba da si fina, mila...bar na prvi pogled.LOLLOLLOL

                

  • cersei
    Junior translator
    27.04.2018. 20:07
    alo spameri, za knjige ima tema u podrumuiromafia
  • mahoni
    Administrator
    26.04.2018. 22:09


            Jedino i ono najvažnije što odvaja Stivena u vezi ove teme je da je on napisao roman o tome 1979 god. Treba reći da taj roman i nije baš sjajno prošao baš zbog "gladijatorske" teme. Od tada imamo gomilu filmova na temu borbe običnog čoveka za goli život zbog nečije uživancije. Tehnikalije su drugačije, da li su izvlačeni ili odbarani ili zatvorenici na duge vremenske kazne. 

            To je jedan od retkih njegovih romana koji je uslovno realističan. U suštini kako ko prihvati priču o dosta prizemnom načinu zabave vladara. Pošto je i tema realna, jer se svakodnevno negde neko zabavlja sudbinama drugih očekujem da će film da bude dobar i očekujem da će plaćenički kritičari biti veoma revnosni po pitanju svega što se može zameriti.

             P.S. Poslednji iz plejade takvih filmova The Hunger Games (2012) je namerno skrenut sa teme na tehnikalije. Prošao je bezmalo kao SF film. Naravno namerno.


;

{{message}}

{{item.title}}