Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Novi Robert Zemeckis

novice

20.06.2018.

Novi Robert Zemeckis

Popularni redeitelj je u poslednjim pregovorima oko svog novog projekta - adaptaciji jednog od klasika literature. U pitanju je snimanje filmske verzije fantasy romana "The Witches", koji je napisao Roald Dahl, 1973. godine. 

Prvu ekranizaciju ovog romana The Witches snimio je Warner Bros. još 1990. godine, a glavnu vešticu tada je tumačila Anjelica Huston, dok je reditalj bio Nicolas Roeg

Roman govori o osmogodišnjem dečaku, pretvorenom u miša, od strane zlih veštica prerušenih u ljubazne starice. On će takav morati da preduzme sve što može da ih spreči u nameri da se osvete svoj deci sveta.

Prethodna filmska verzija prilično je "omašila" na bioskopskim blagajnama, a za jedan od razloga takvog neuspeha smatra se i to što je bila prilično "slobodno" viđenje originalnog romana, pa se čak i sam pisac Roald Dahl ogradio od filma "jer je u njemu čak promenjen i kraj njegovog romana". Zato je Zemeckis, koji će biti i scenarista novog filma, odlučio da se vernije drži izvornog klasika.

Poslednjih godina, Zemeckis je bio više usredsređen na snimanje drama, namenjenih prvenstveno ljudima u nešto starijem dobu, poput FlightAllied ili The Walk, a manje zainteresovan da stvori nešto novo u žanrovima i filmovima po kojima je i postao poznat - pre svega namenjenim porodičnim "doživljajima" - kao što su on iz trilogije Back to the Future ili, na primer, film Who Framed Roger Rabbit.

 

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}