Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Karlovy Vary 2018 nagrade

novice

08.07.2018.

Karlovy Vary 2018 nagrade

Dobitnik FIPRESCI nagrada, međunarodnog žirija filmskih kritičara, na 53. Filmskom festivalu u Karlovim Varima jeste argentinska komedija Sueño Florianópolis.

Rediteljka ovog ostvarenja jeste Ana Katz, u svojoj karijeri ujedno i glumica i scenaristkinja.

Ovo njeno delo jeste priča u kojoj su glavni likovi Lucrecia, Pedro, i njihova deca-tinejdžeri Julian i Florencia, koji jednog vrelog dana kreću iz Buenos Airesa u svom automobilu marke Renault, na letovanje u brazilski "rizort" Florianópolis. Međutim, majka i otac bili su rastavljeni sedam meseci, pa letovanje neće proteći tako glatko...

Nagradu FEDEORA, koju dodeljuju filmski kritičari iz Evrope i Mediteranam za najboljie ostvarenje u selekciji "East of the West", dobila je rusko-kirgistanska drama s elementima komedije Sulayman too.

  

Nagradu Europa Cinemas Label, koja se dodeljuje za najbolji evropski film, bilo u zvaničnoj konkurenciji ili programu "East of the West" dobio je rumunski reditelj Radu Jude za dramu "Ne zanima me ako ćemo se upisati u istoriju kao varvari".

Film Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari, ujedno, proglašen je i najboljim u zvaničnoj konkurenciji! 

Film je to o mladom umetniku koji nastoji da rekonstruiše istorijske događaje iz 1941. godinem kada je rumunska vojska počinila etničko čišćenje na Istočnom frontu...

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}