Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Gal Gadot kao prva erotska filmska diva

novice

08.08.2018.

Gal Gadot kao prva erotska filmska diva

Gal Gadot može veoma lako da se nađe u ulozi još jedne moćne žene, ali za razliku, od prošli put, ova "nova" je pripada nekim prošlim vremenima i istinita je!

Jer, Wonder Woman nije samo pojam vezan za poslednji hit lepe Izraelke, već je i epitet za jednu stvarnu glumicu, možemo je slobodno nazvati "prvim pravim filmskim erotskim simbolom"! U pitanju je glumica Hedy Lamarr, koja je slavu doživela 1930-tih godina (čuveni film je Ekstase, kada je na filmskom platnu prvi put prikazan ženski orgazam, a glumičin partner u filmu je i naš Zvonimir Rogoz)... A, o putu koji je nesvakidašnja heroina Hedy morala da prođe da bi se dočepala svog dela "holivudskog kolača" govori i predstojeća serija koju namerava da snimi studio Showtime (između ostalog, zaslužan i za seriju The Affair).

Naravno, Gal Gadot, osim svog izazovnog izgleda, poseduje i sasvim dovoljnu dozu glumačkih kvaliteta da dočara jedan ovakav kompleksan lik. Hedy Lamarr je, osim toga što je bila glumica, postala poznata i kao prava naučnica i pronalazačica. Rođena u Austriji, dete roditelja jevrejskog porekla, pobegla je u SAD od Drugog svetskog rata, ali i od nesrećnog braka. U Holivudu su je zapazili po lepoti i glamuru, i našla se u društvu takvih veličina kao što su bili Clark Gable ili Spencer Tracy. Glumila je u nekoliko filmova koji su bili nominovani za "Oskara", a konstruisala je i uređaj koji je udario temelje za pronalazak Wi-Fi tehnologije, za koji nikad nije dobila ni cent! 

Interesantan lik je bila Hedy, zar ne?

  • Komentarji (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • IgaBiva
    eXtreme member
    08.08.2018. 17:07
    E hvala, silent...
  • silent_passenger
    Senior translator
    08.08.2018. 17:03
    I ispravak za Igu - naš slavni glumac nije bio Miroslav, već Zvonimir Rogoz.
  • silent_passenger
    Senior translator
    08.08.2018. 16:59
    [QUOTE=beogradski]Hmm... Nekako ne mogu da se otmem utisku da su pripadnice ženskog pola oduvek bile više ukras u filmu nego glumice. Malo je baš dobrih glumica, kao npr. Meryl Streep, Glenn Close, Francis McDormnd ili npr. Hilary Swank. Više je onih koje su kao hvatale na kao ''izgled'' i sl., ili su to bile instant zvezde. Evo npr. Charlize Theron je od retkih koja em dobro glumi em dobro izgleda. Dok Angelina Jolie i nema neke glumačke kvalitete, a isto tako u ono vreme Sharon Stone i Kim Basinger, koje zaista su bile ukras a sa glumom su bile na ''vi''. A instant ili prolazna zvezda je bila recimo Megan Fox. A od dobrih glumica bih još izdvojio Jodie Foster a eto možda i Julianne Moore. Ali eto, npr. Monica Bellucci je isto glumica, mada se ne sećam gde je ona to dala dobru rolu.[/QUOTE]

    Malena, Irreversible, Dobermann... I još tucet drugih.
    Sharon Stone i Kim Basinger su izvrsne glumice - druga stvar što se ljudi sjete samo 9 i pol tjedana i Sirovih strasti (iako se radi o vrhunskim filmovima i vrhunskim ulogama - ali seks i horor nemaju šanse kod zatucane Američke akademije)- da ne spominjem da Kim ima i kipć (LA Confidential).
    Apsolutno sve glumice zlatnog doba Hollywooda bile su izvrsne glumice, ali i istinske ljepotice - dakle, tvrditi kako je to rijetkost je smiješno. 
    Angelina Jolie loša glumica? Opet kipić - čisto da ospori tu tvrdnju. 
    megan Fox pak... Tu je problem koji si zapravo naveo. U njenoj filmografiji nemamo neke dovoljno zahtjevne uloge za procjenu.
    Činjenica je da sve glumice i glumci koji su samo "pretty face" nestaju kroz nekoliko godina - oni koji opstanu očito nešto i vrijede.
;

{{message}}

{{item.title}}