Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Drugi najnegledaniji film u istoriji

novice

29.10.2018.

Drugi najnegledaniji film u istoriji

Tri godine nakon što je premijerno prikazan na Festivalu u Torontu, triler u kome glavnu ulogu tumači Amber Heard, konačno je pušten u bioskopsku distribuciju u SAD. I - tu je London Fields zadesila istorijska sudbina - postao je drugi najnegledaniji film u "širokoj distribuciji" otkada se na taj način meri gledanost, odnosno među onim filmovima koji se premijerno prikazuju u na bar 600 projekcija!

Ovaj neslavni rekord znači da je London Fields zaradio samo oko 160 000 dolara, na 613 projekcija, odnosno oko 260 dolara po projekciji. Gori rezultat u istoriji kinematografiji, prema ovim kriterijumima, ostvario je samo film Proud American iz 2008. godine, koji je zaradio samo 96 000 dolara, uprkos velikim "donacijama" koje je imao od kompanija "Walmart" i "Coca-Cola".

Film London Fields zasnovan je na distopijskom romanu čiji je autor Martin Amis, a dok nije dospeo u svetsku distribuciju bio je predmet nekoliko sudskih sporova. Produkcijska kuća Nicola Six Limited, tužila je 2016. godine Amber Heard tražeći odštetu od 10 miliona dolara, navodeći da je glumica odbila da snimi nage scene iako je, čitajući roman, znala za njih pri potpisivanju ugovora. Tome je dodata i stavka da je Amber odbila i da se pojavi na premijeri u Torontu, 2015. godine. 

Iako su sporovi između "takmaca" po ovom pitanju konačno izglađeni, pa su se stekli uslovi da film bude pušten u bioskopsku distribuciju, film je i dalje predmet sudskog spora između kuće "Nicola Six Limited", ali sada se s druge strane "tužbe" nalazi reditelj Matthew Cullen. On optužuje producente da su "prerađivali" njegovu konačnu filmsku verziju. S druge strane, producenti su uzvratili kontra-optužbama tvrdeći da je Cullen prebacio zamišljeni budžet i, uz dogovor sa glavnom glumicom, snimio verziju koju oni uopšte nisu odobrili! Kako će se sve završiti potpuno je neizvesno, a suđenje je zakazano za februar 2019. godine. 

Da podsetimo, film govori o "fatalnoj" ženi koja je u vezi s tri muškarca - bogatašem (Theo James), sitnim kriminalcem (Jim Sturgess) i neuspešnim piscem (Billy Bob Thornton). Sva trojica su ludi od želje da je poseduju, što vodi tragičnom kraju. A, posebna zanimljivost, vezana za film, jeste i to što u njemu glumi i Johnny Depp, bivši muž Amber Heard, koga je ona optužila za nasilje u porodici (počeli su da se zabavljaju 2013. godine, u vreme kada je počinjalo i snimanje filma, venčali su se 2015. godine, a razveli godinu dana kasnije). 

Kontroverzan neki film, zar ne?

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}