Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Otkriveno još detalja "Game of Thrones" prequela

novice

20.11.2018.

Otkriveno još detalja "Game of Thrones" prequela

George R.R. Martin obelodanio je još činjenica u vezi najavljenog prequela jedne od najpopularnijih fantasy serija ikada - Game of Thrones!

Radni naslov TV-filma u kome će glavne uloge tumačiti Naomi Watts, Josh Whitehouse i Denise Gough, jeste “The Long Night”, a u njemu neće biti mesta ni za Targarjene, ali ni za zmajeve!

Dok je govorio o svojoj novoj knjizi “Fire and Blood” - odnosno o istoriji Westerosa pre dešavanja opisanih u knjigama “A Song of Ice and Fire”, Martin je govorio i glasinama da će radnja novog filma biti smeštena 10,000 godina pre one iz Game of Thrones! Samim tim, u novom projektu "neće biti mesta za Targarjene, a verovatno ni za zmajeve", rekao je Martin, kome su partneri na novom projektu Jane Goldman i HBO.

"10,000 godina se spominje u romanima, ali, takođe, na nekim mestima se kaže i 5,000", izjavio je Martin. "Pokušavam da reflektujem stvarne odnose, koje mnoga visoka fantastika ne radi. Po Bibliji, ljudi su živeli stotinama godina, a tek sada, zahvaljujući nauci i arheologiji možemo tačnije da odredimo koliko su, zapravo, živeli i kada su se neka dešavanja odigrala. Ali, Westeros to nema, tu je sve zasnovano na pričama 'od usta do usta'. Dakle, mislim da je bliža odrednica - 5,000 godina.

Taj Westeros je veoma različito mesto. Ne postoje 'King’s Landing', niti 'Iron Throne'. Nema ni Targarjena - Valyria je tek počela da se pomalja, kao i njeni zmajevi. Imamo posla s različitim svetom iz prošlosti, koji će tek postati deo zabave koju nudi serija."

Kuda će se i kako stvari dalje dešavati, i šta je autor sve smislio, ostaje nam da vidimo, nadamo se u mnogo kraćem vremenu nego što je predstojećih 5,000 godina. Za sada se samo zna da će prva epizoda osme, finalne sezone Game of Thrones biti premijeno prikazana u četvrtom mesecu 2019. godine!

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}