Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Ljubav prema konjima jača od Bumblebeeja

box office

26.12.2018.

Ljubav prema konjima jača od Bumblebeeja

Već treću nedelju uzastopno turska sportska drama ubedljivo je najgledaniji film u ovoj zemlji. 

Bizim Için Sampiyon jeste ljubavna priča koja govori o vezi između Halisa Karatasa i Begum Atman, koji su se zajedno brinuli o šampionskom trkačkom konju nazvanom "Bold Pilot". Film je snimljen na osnovu istinitih događaja iz 1990-tih, kada su pažnju turske javnosti zaokupljale vesti o romansi između džokeja i ćerke vlasnika čuvenog šampionskog konja. 

I prethodne, treće nedelje prikazivanja, film je na blagajnama zaradio 574.358 dolara, čineći da nakon tri nedelje zarada bude dva i po miliona dolara. Treba reći da je u ovoj nedelji u Turskoj premijerno prikazan i veliki holivudski hit Bumblebee, ali da je on ostvario promet od "samo" 399.000 dolara, što mu je donelo drugo mesto po gledanosti, dok je, recimo, takođe premijerni Spider-Man: Into the Spider-Verse zaradio tek 115.833 dolara, plasiravši se tek na šesto mesto po gledanosti!

Među najglčedanijim filmovima u Turskoj nalaze se još i komedije - na trećem mestu - Hedefim Sensin (331.352 dolara u četvrtoj nedelji prikazivanja, tri i po miliona dolara nakon četiri nedelje prikazivanja) i Kafalar Karisik na četvrtom mestu (206.513 u trećoj nedelji prikazivanja, odnosno 1,6 miliona dolara ukupno), dok je na petom mestu muzičko-biografski Müslüm (142.945 dolara u devetoj nedelji prikazivanja, odnosno 15,4 miliona dolara ukupno). Znaju li Turci recept kako se boriti protiv Holivuda?

 

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}