Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Sprema se serija Brave New World

napovedi

13.02.2019.

Sprema se serija Brave New World

Još jedan klasični SF roman uskoro bi trebalo da dobije svoj serijsku adaptaciju. U pitanju je adaptacija romana "Brave New World", čiji je autor čuveni Aldous Huxley.

Roman je objavljen 1932. godine, a u njemu je prikazano utopijsko društvo koje je postiglo mir i stabilnost putem zabrane monogamije, privatnosti, novca, porodice, ali i same istorije.

Radnja se dešava 632. godine Fordove ere (odnosno 2540. godine po "našem" vremenu) u Engleskoj i Americi. Glavni likovi su "otpadnici" Bernard Marx i Lenina Crowne. On je pripadnik "alfa" kaste, koji je, tokom začeća i odgajanja u boci, otrovan (da bi zaostao u razvoju), pa je i fizički i mentalno različitih od ostalih (voli samoću, hoće devojku samo za sebe…). On sa Leninom (pravom Beta devojkom spremnom samo za uživanje) odlazi u rezervat Indijanaca u Americi gde otkriva Lindu, Betu-minus nestalu u naučnoj ekspediciji pre 20 godina, a koja je ostala živa, prilagodila se primitivnim uslovima i čak, što je vrhunac pada po standardima novog sveta, rodila sina po imenu John the Savage. Svi se vraćaju u Novi svet, ali njihovo ponašanje preti da naruši utopističku harmoniju...

Serija se snima pod okriljem Universal Content Productions i Amblin Television. Scenarista je biće David Wiener, Grant Morrison i Brian Taylor. Reditelj prve epizode biće Owen Harris, zaslužan i za uspeh "Black Mirror: San Junipero". 

 

Moglo bi biti baš zanimljivo...

 

  • Komentarji

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}